Hogy tanuljak meg angolul középszinten? Mennyi idő alatt lehetséges? Kb. hány szót kell hozzá tudni, hogy középszintű nyelvvizsgám legyen belőle?
Most végeztem angol kéttanon gimiből és meglett a felsőfokú nyelvvizsga. Szóval mi a Solutions könyvekből tanultunk (lila, narancssárga és kék) ebből 5 nehézségű kötet van ezeknek utána tudsz nézni. Azért jó könyvek mert mindegyik aktuális témákat dolgoz fel, van hozzá nagyon sok anyag. Ezekből a nyelvtant és a listeninget nagyon jól meglehet tanulni, sok praktikus tipp is van benne.
A másik fontos dolog, hogy megtudj szólalni angolul, ugye a nyelvvizsgán (vagy emelt érettségin) érvelned kell, önálló véleményt kifejtened. Ha fogalmazásokat írsz, vagy szóbeli tételeket kidolgozol ezt is meglehet tanulni.
Szókincset leginkább angol nyelvű könyvek olvasásával tudsz szerezni. Ha szereted a Harry Pottert az elég jó erre, de igazából bármi megteszi. A filmeket angolul, angol felírattal érdemes nézni.
Nem kell minden nap órákat foglalkozni vele, próbálj meg valami olyan dolgot megragadni az angol nyelvből ami érdekel, vagy egy olyan érdeklődési kört találni amihez angolul nézel dolgokat és szívesen foglalkozol vele szabadidődben vagy akár csak a buszon ülve egy kis ideig is.
Magolásnak semmi értelmét nem látom, hiszen az angol nyelvre többnyire egész életedben szükséged lesz és ha már egyszer rászántad magad, hogy megtanulod akkor tedd ezt alaposan. Időt és energiát spórolsz meg vele. Sok sikert és ha további kérdésed van szívesen válaszolok :)
Az előttem szólót kiegészítve én még annyit tudnék mondani, hogy a magolásnak azért nincsen értelme, mert ha nem használod, akkor úgyis elfelejted. Én is ugyanezt tudom mondani, hogy keress olyan tevékenységet, amit angolul végzel, és lehetőleg az egész ne tanulás legyen, hanem szivesen teszed.
Nézd meg a Harry Potter 1-et, eddig nekem annak a filmnek a nyelvezete volt a legkönnyebb. Én azt vettem észre, hogy amelyik film fiataloknak szól, vagy gyerekeknek, azoknak általában könnyű is a nyelvezete. Ilyenek például az animációs filmek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!