Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Görcsösen akarni, vagy nem...

Görcsösen akarni, vagy nem foglalkozni vele?

Figyelt kérdés

Mindig olvasom és hallgatom hogyha valaki görcsösen akar valamit, az direkt nem fog összejönni. Egyrészt karma, másrészt ha az ember akar valamit, akkor egy nyomás lesz rajta és az nagyon befolyásolja rossz irányba az eredményt. Azt is hallom hogy ááá hagyd, eljön az. Szerelem, ne erőltesd, mert eljön. ne akarj görcsösen megfelelni, mert úgyis megfogsz stb.

Én az elsőben hiszek. Kell egy cél, tenni kell érte, megdolgozni érte de a poén az, hogy NEM jön össze. Nem tudom, de mintha valami külső hatás miatt amit azzal magyaráznak, hogy jaj hát nincs szerencséd. Pedig szerencse nincs, max nem tettem magam oda eléggé. Viszont ismerek olyat, aki az ujját nem mozdítja, magával van elfoglalva és csak jó éri, pedig ő nem egy olyan ember, akit csak úgy jutalmazna az élet. Személyes akar semmi, csak úgy van és mégis megy neki az élet.

Szerintem egy érdekes téma. Lehet létezik karma, külső erő, ami irányt mutat vagy jobbá teszi életünk, vagy szívat? Próbára tesz minket? Én az utóbbit érzem, de nagyon sokszor.

2015. jún. 12. 14:20
 1/2 anonim válasza:
Szerintem, ha nem kap meg valamit az ember akkor ez a "karma", vagy "külső erő", nem szivatni akar, nem is próbára tenni. Lehet, hogy úgy a legjobb annak az embernek, ha nem kapja meg, amit akar, mert valami sokkal jobb vár rá (példának okáért: szerelem).
2015. jún. 12. 21:21
 2/2 A kérdező kommentje:
régebben ebben akartam hinni. Valami azért nem jön össze, mert az adott személy nem arra alkalmas. Pl nem jön össze egy meló, mert jobb vár rá, nem jön össze egy párkapcsolat, mert nem hozzá való a másik, és csak jobb jöhet, csak nitottnak kell lenni. De amikor állandóan a nem jön össze dolog jelentkezik, elég nehéz abban hinni, hogy azért mert jobb vár rá
2015. jún. 13. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!