Mit válasszak, amit szeretek vagy ami biztosabb megélhetést nyújt?
Figyelt kérdés
11-es vagyok, gimnazista és idén töri és fizika fakultációs is voltam, de nem tudom, hogy hogyan tovább. A fizikához ˝van eszem˝ ahogy másoktól hallom, viszont annyira nem szeretem tanulni. A töri viszont nagyon érdekel és szívesen tanulnék tovább vele egyetemen, de egy történész diplomával - ahogy utánanéztem - nem áll előttem túl sok lehetőség és nagy karrier. El tudom képzelni magamat valami abszolút fizikás munkával is, pl. a villamosmérnök szakon gondolkozok nagyon, de nem tudom, hogy megérné-e belevágnom, ha már most az elején úgy érzem nem vagyok hozzá eléggé elhivatott.2015. máj. 7. 20:19
1/2 anonim válasza:
Csakis olyan sulit válassz, ami érdekel és a jövöben szívesen dolgoznál abban a szakmában. Nagyon rossz úgy dolgozni minden nap hosszú évekig, hogy utálod a munkád. Inkább keress egy kicsit kevesebbet, de ne keserítsd meg az életed feleslegesen.
2/2 Gyémántlány válasza:
Nekem azt javasolták, hogy mindenképpen olyan szakmám legyen, amiből külföldön is meg tudok majd élni esetleg, mert, hát sajnos ebben az országban mindig kell egy kivándorlós B-terv.
Ezt a szempontot figyelembe véve én mindenképpen a fizika-vonalon mennék tovább, de csak, ha egy kicsit is szereted. Olyanban nem lehet sikeresnek lenni, amivel nem szeretsz foglalkozni.
Mindenesetre nehéz a kérdés, valószínűleg majd a saját értékrendedet átgondolva fogod tudni megválaszolni, te magadnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!