Csak én érzek így?

Figyelt kérdés

Szívesebben élnék egyedül a természetben, mindenkitől távol, ahol senki sem zargat a hülyeségeivel. Hogy őszinte legyek, az állatokat jobban kedvelem az embereknél. Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy az emberek:

- miért mérgezik magukat alkohollal és cigarettávald

- miért szennyezik és egyben pusztítják a környezetüket

- miért ölik halomra embertársaikat

- miért hoznak létre szürke és rideg városokat, falvakat, mikor ennél jóval többre lennének képesek

Ahogy elnézem a társadalmat csak a szex, pia, drog és bulizás mozgatja. Na meg persze a pénz, amit teljesen felesleges dolgokra költenek el.

Szinte már nincs semilyen érzésem az emberekkel szemben, se szeretet, se harag, tulajdonképpen semmi. Lassacskán ott tartunk, hogy az állatból ember lesz' emberből meg gorilla.

Ha nem tanulnak az emberek, csak lerészegednek, fölösleges munkát végeznek (mert valljuk be, a munkák nagy része tök fölösleges), és dugnak egész nap, egyáltalán mi értelme az életüknek?

2015. febr. 18. 15:06
 1/5 anonim ***** válasza:

Csak te.

Rengeteg normális ember és hasznos munkavállaló is van.

Bár tény, hogy Magyarországon nem minden fenékig tejfel sem gazdasági, sem társadalmi téren.

2015. febr. 18. 15:11
 2/5 anonim ***** válasza:

Ez szerintem normális, sokan éreznek így, én is, bár nem teljesen igaz, amit leírsz, mert sokan vannak, akik nem így élnek, csak ők nem kerülnek a szemed elé.

Jelenleg az emberiség tudatlan, azaz nem tudatos, ez is az emberi létezés egyik periódusa, ahhoz, később lesz jobb is a világ. Az embereknek rá kell ébredniük arra, hogy fejleszteniük kell magukat, de addig még sokat fognak szenvedni.

2015. febr. 18. 21:13
 3/5 anonim ***** válasza:
Benne maradt az előzőben az ahhoz szó, ami egy másik gondolatsor lett volna.
2015. febr. 18. 21:14
 4/5 A kérdező kommentje:
Ahogy elnézem nincs olyan dolog ami az emberiséget észhez térítené.
2015. febr. 19. 06:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Én is szívesebben élnék így, bár nem feltétlen ragaszkodom az egyedülléthez. A felsorolt dolgokat pedig én sem nézem jó szemmel, bár nem tartom a miértjüket felfoghatatlannak.

Amivel én például sosem értettem egyet például a felsorolás utolsó három pontjával kapcsolatban hogy ezekért az embereket kollektíven felelőssé teszik. Mindenhol ezt olvasom hogy AZ EMBEREK csinálnak ezt, vagy azt... Ahelyett hogy bizonyos emberek teszik meg ezeket. Mi ketten lennénk azok akik pusztítják a környezetet, halomra ölünk embereket, vagy netán rajtunk múlik hogy épülnek-e ocsmány betontömbök? Ezek a dolgok mind bizonyos gazdasági és politikai hatalmasok kezdeményezésére történnek. Nyilván nem saját maguk fogják például a fát kivágni, hanem ezt a munkát más emberekkel végeztetik el, olyanokkal akik értenek hozzá - ez a dolguk. Őket elvégzik a munkájukat amit kapnak és nem az fogja érdekelni őket hogy az adott település megépítése milyen következményekkel jár (valószínűleg fogalmuk sincs róla mert honnan lenne?), vagy hogy szép lesz-e, hanem az hogy megkapják a pénzüket mivel otthon a család feltehetőleg nem önellátó gazdaságban él. Tehát a felelősség azt a bizonyos hatalmi elitet terheli, akik tudomásában vannak a helyzetnek és a következményeknek is, mégis szorgalmazzák ezeket a folyamatokat.

Hatalmuknál fogva a társadalom szemléletét is könnyen befolyásolják , tehát különböző eszközökkel (pl média) egészen gyorsan átformálhatták a társadalmat az érdekeiknek tökéletesen megfelelő értéktelen, elvek nélküli fogyasztói társadalommá. Ezzel az irányvonallal aztán a kevésbé erős jellemű, tudatlanabb emberek nyilván könnyen azonosulnak, főleg amennyiben már eleve ebbe születtek.

Tehát mivel továbbra sem kollektíve az egész emberiség a felelős azért amiért történik a világon, szerintem nem megoldás az elzárkózás az emberektől.

Az hogy "felesleges" munkát végeznek, pedig megkérdőjelezhető, mindenesetre a legtöbben nem szeretik az adott munkahelyüket, nem jókedvükből dolgoznak. Sokkal inkább azért mert vagy a családjukat vagy magukat(pl én esetemben) fenn kell tartaniuk valahogyan. Na ilyenkor már az ember számára nem fölösleges a munka, hanem létszükséglet. Ha családod van akkor annál nagyobb a felelősség. A saját sorsodat még úgy alakítod ahogy akarod, viszont ha más életekről, a gyerekeidről van szó, akkor már korlátozottak a lehetőségeid - nem teheted kockára az ő létbiztonságukat. Egyedül még lehet próbálkozni alternatív megoldásokkal a megélhetéshez, ha közben fenn forog az esélye hogy éhen halnak a gyerekeid akkor nem. Aztán biztosan vannak akik felesleges dolgokra szórják a pénzt, a "fantasztikus" társadalmi elvárásoknak megfelelően. Az érme másik oldala viszont az, hogy vannak akiknek még a létfenntartás is nehézkesen megy pénz híján. Szóval ez esetben sem kéne általánosítani hogy mindenki csak a felesleges hülyeségekre szórja a pénzét.

A lerészegedéssel kapcsolatban pedig gondolkoztál már azon hogy azért menekülnek ennyien az alkoholizmusba mert ez a fajta élet ami ebben a társadalomban megvalósítható, üres és értéktelen? Persze ez nem mentség, de a gyengébbek mindig valamibe menekülni fognak, legalábbis segítség híján. Inkább sajnálom, mint utálom őket emiatt.

Aztán hogy dugnak... Egészségükre! Ezzel nincs baj. Ártani nem ártanak vele senkinek, egymásnak meg legalább jót tesznek.

2015. febr. 19. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!