Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Önbizalomhiány, barátsághiány...

Önbizalomhiány, barátsághiány hogyan javithatok ezen?

Figyelt kérdés
15/F vagyok. Családban a lagkissebb a 7 tesom kozul akik kiskoromban nagyon sokat szivattak es cikiztek.. Ugyerzem ez valamennyire befolyásolja azt hogy mennyire nincsen önbizalmam.. Most járom a gimi 9/ny osztályt. Jó tanulok vesznek korul es en annyira nem vagyok az. Aki matekból jó tanulo annak bisztos van önbizalma ÉS Beszélőkéje.Amikor atjottem az altalanos ol jott velem ugyannaba az evfolyam a egy fiu aki kivalo matekbol. Azt veszem eszre hogy aki ugyes es okos az direkt elnyomja a gyegebbeket pl egnem de en ezellek akararok tenni valamit csak az a baj h nem tudok visszaszol i vagy ha visszaszolok kirohognek mint kiskoromban.. Es konnyen atvernek... Utalok versenyezni mert nem szeretek.. Lehet h ez is az onbizalomhianya miatt van?? Mert nem ertem el sikereket? Celom van az eletben, vegyeszmernok szeretnek lenni mert szerintem abban is van jovo. Es nem fogadnak be semilyen barati korbe mert h egy ilyen hulye gyerekkel aki egy szerenscetlen hogy lehet beszelni .. A lannyokal nagyon jol kijovok.(ezzel is visszaelnek fiu tarsaik es klcikiznek).. Probalok mindent minnel jobban leszarni de nem mindig sikerul. Es ez mind megvolt az altalanosban amit most gimiskent leirtam.. Aki tud segiteni irjon ram ;)
2014. dec. 7. 12:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Én is ilyen félős alig megszólalós vagyok de ha annyira "oltogatnak" akkor kiborul a bili aztán felforgatom a fél iskolát
2014. dec. 9. 17:13
 2/4 anonim ***** válasza:
Nyugodtan szólj vissza maximum verekedés lenne. Legalább látják azt hogy tekintélyes vagy
2014. dec. 9. 17:13
 3/4 anonim ***** válasza:
Merj visszaszólni nekik, aztán abbahagyják. Vagy nem. De legalább látni fogják, hogy nem félsz tőlük.
2015. jan. 10. 21:01
 4/4 anonim válasza:

Én sajnos kibekkeltem ezt a korszakot végig, eltűrtem hogy így viselkednek velem, egyszerűen nem vagyok az a típus...

Ha meg visszaszóltam, akkor ők meg valami erősebb szöveggel szóltak vissza, vagy fenyegettek, stb.. a lényeg hogy nem tudtam ellenük mit tenni, sokan voltak.

Véget ért a suli, és egy OKJ-s suliban meg én voltam a sztár, legalábbis a szobatársak szemében. Ez is társaságfüggő dolog, meg jobban vonzódom az intelligens emberekhez, mert azok egyrészt nem ilyenek, másrészt jobban el lehet velük beszélgetni. :)

De sajnos, 31 évesen nincs társasági életem, valahogy nem jönnek be azok a dolgok, mint az emberek többségének(bulizás, társalgás), és nem igazán találom a helyem.

2015. aug. 6. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!