Mint jelent a felelősségvállalás? Hogyan vállaljak felelősséget magamért?
Minek kellene bennem lejátszódnia amikor felelősséget vállalok a tetteimért?
Adott helyzet az, hogy kiskoromtól kövér vagyok. Ugye adott esetben, ezért a szüleimet hibáztathatom, azonban ma már 21 éves vagyok, viszont képtelen voltam lefogyni, viszont, ezért már nem hibáztathatom a szüleim. 14 éves koromtól kezdve folyamatosan fogyókúrázom, azonban nem tudtam lefogyni eddig. Rengeteg minden kimaradt az életemből, a középiskola egy szenvedés volt. A szüleimet okolom, ezért, mert egyrészről hagytak elhízni, másrészről a fogyásban sem segítettek.
Viszont ezt 21 évesen már hülyeségnek tartom, ettől függetlenül a mai napig élénken él bennem ez. Viszont így úgy érzem, hogy nem tudom teljesen átérezni és a saját felelősségemmé tenni a kialakult helyzetet. Ez így hülyeségnek hangozhat, de arra jöttem rá, hogy saját magam hátráltatom magam a fogyásban mégpedig a helytelen gondolkodásommal, most ezen próbálok változtatni.
Nem hibáztathatod a másikat. Te vagy a hibás, ez a szomorú igazság. Változtatni nem késő, ha 14 éves korodtól diétáztál, akkor valamit rosszul csináltál ha nem fogytál, nem gondoltál bele? Szerintem a Testépítés témában tegyél fel egy kérdést, ott segítenek a hozzáértők. Vagy googlezz, bár sok ökörséget találni...
Sportolj! Mozogj! Vedd kézbe az életed, nem rinyálni kell(bocs a durvaságért) hanem cselekedni!
És végül két kedvenc idézetem:
„Ha azt hiszed, hogy meg tudod csinálni, vagy azt, hogy nem tudod, igazad van.”
„Életünk nagymértékben attól függ, hogy mi magunk milyenné tesszük.”
A felelősségvállalás egyik kemény igazsága az, hogy valójában igenis vannak dolgok, amikért nem te vagy a felelős, DE ( itt jön a csavar ) azokért is neked kell állnod a felelősséget, mert ez az egyetlen hasznos megoldás.
Tehát különbséget kell tenni aközött, ami van ( adott esetben a szüleid helytelen példamutatása ) , valamint aközött, amit most neked tenned kell azért, hogy kikerülj az eddigi körből : felelősséget vállalnod saját magadért és függetlenül attól, hogy a szüleidnek mit köszönhetsz, illetve mit nem, elkezdened a saját utadat építeni és járni.
Azt kell rendbe tenned magadban, hogy igen, van igazság abban is, hogy nem te vagy teljesen felelős azért, ami történik veled, mert az élet sokszor váratlan fordulatokat hoz eléd, amelyekről nem te tehetsz, de paradox módon mégis neked kell felvállalnod még azért is a felelősséget, amit nem te váltottál ki, de neked adatott meg.
Gondolj egy párkapcsolatra, ahol elromlik valami: nem az a megoldás, hogy azon gondolkozzatok kinek a felelőssége és kinek a hibája, hanem az, hogy a megoldásokra fókuszáljatok. Teljesen mindegy az már, hogy ki tehet róla: ha megakarjátok menteni, akkor az előrenézés a cél, nem a hátranézés.
Ugyanez a szituáció a te esetedben is : mindössze arra kell összpontosíts, ami innentől építő számodra. Az összes többi már a múlté.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!