Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek depressziós...

Szerintetek depressziós vagyok? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
18 éves fiú vagyok. Régebben nem nagyon foglalkoztatott, hogy: mi az élet értelme? kivagyok én?mért boldogtalanok az emberek? stb., meg az ilyen önismereti kérdések .Inkább csak bulizgattam és hülyültem. De mostanában egyre inkább elgondolkodok az ilyeneken szinte egésznap, ilyenek kérdések járnak a fejemben és nem tudom ,hogy ez most a depresszió jele vagy talán az hogy érettebb lettem?
2010. jan. 23. 00:42
 1/10 anonim ***** válasza:
Érettebb lettél, és nagyon is jó irányban! De azért nem kell magadba roskadnod.
2010. jan. 23. 00:54
 2/10 anonim ***** válasza:
hát barátom ez a felnött kor...
2010. jan. 23. 00:58
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem roskadok magamba csak sokat gondolkodak az ilyeneken persze úgyan úgy járok bulizni meg társaságba,csajozgatni stb. csak már valahogy máskép látom a dolgokat...pl már nem iszok anyit csak mértékletesen nem úgy mint régen hogy minden bulin részegre inni magam.
2010. jan. 23. 01:00
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Á, semmi köze a depresszióhoz, csupán végre megengedted magadnak, hogy meghalld a belső hangod és társalogj vele.

Hidd el, csodás dolog elmélyülni ezekben a dolgokban, örülök, hogy egyre több ember nyitja meg magát ezeknek a dolgoknak.

2010. jan. 23. 01:19
 5/10 anonim ***** válasza:
Ez nem depresszió, hanem ilyen 18 évesnek lenni.
2010. jan. 23. 02:05
 6/10 anonim ***** válasza:
Nekem is ugyanezek a tünetek vannak, csak 14 éves korban:D Annyi, hogy én sosem iszok, nem bulizok annyit és nem csajozok:) De szerintem nagyon jó dolog így gondlkodni. Szerintem aki nem utasítja el magától az ilyen gondolatot, az kezd megfelelően érett lenni:)
2010. jan. 23. 07:56
 7/10 anonim ***** válasza:
Ja, utolsó vagy, 14 éves fiú
2010. jan. 23. 07:56
 8/10 anonim ***** válasza:
30%

Figyelj, neked ki kellene dugnod az orrod a híradó elol és meglátnád, hogy legalább annyi boldog ember van amennyi boldogtalan. Az élet értelmén nem érdemes gondolkozni.. mindenki életének az az értelme, amilyen értelmet mi adunk neki.. az élet azért van, hogy éljunk és élvezzuk, hogy élunk!! Mennyi fogyatékos, hajléktalan ember van? Nekunk inkább meg kellene koszonnunk, hogy élhetunk és azok lehetunk akik vagyunk, nem hulyeségeken kéne gondolkozni.. ezért is boldogtalanok az emberek, mert nem tudnak hálásnak lenni az életukért!

Itt jut eszembe valami:

Egyszer, egy idősebb Cherokee benszülött amerikai így tanította az unokáit az élet dolgairól:

Harc dúl bennem. egy szörnyű háborúskodás két farkas között.

Az egyik farkas képviseli a félelmet, a haragot, az irigységet, a bánatot, a sajnálkozást, a mohóságot és a kapzsiságot,

az arroganciát, a gőgöt és az önteltséget, a fennhéjázást, az önsajnálatot, a bűntudatot és a bűnösséget,

a neheztelést, a megbántódást, a kisebbrendűségi és a felsőbbrendűségi érzést egyaránt,

a hazugságokat, a hamisságokat, a büszkeséget és az egót.

A másik farkas pedig a vidámságot, a jókedvet, a békességet, a szeretetet, a reményt, a megosztást és az együttérzést,

a derűt és a nyugalmat, a higgadtságot, a szerénységet, a kedvességet, a jóakaratot és a jóindulatot,

a barátságot, a bátorságot, a beleérző képességet, a nagylelkűséget, az igazságosságot, a könyörületet

és a részvétet, a bizalmat, a becsületet, a hűséget és a hitet képviseli.

Ugyanez a harc folyik bennetek is és minden élő emberben.

A gyerekek pár pillanatig elgondolkoztak a hallottakon, majd az egyikük megkérdezte a nagyapját:

Melyik farkas fog győzni?

Az öreg Cherokee egyszerűen ezt felelte: Az, amelyiket tápláljuk.

2010. jan. 23. 10:18
 9/10 anonim válasza:

nyugi..ez termeszetes. Hormontultenges...valtozasok... atlepes a serdulo korbol a felnott korba...nehany ev es tul leszel rajta... addig is, hatha rajossz az elet ertelmere.

Szerintem 42.

2010. jan. 23. 11:17
 10/10 anonim ***** válasza:
Hát nálam meg pont fordítva, 13-14éves koromtól kezdtem elgondolkodni ezeken most 16vagyok és egyre inkább lesz@rom már.
2010. jan. 23. 13:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!