Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mennyire valós az alábbi idézet?

Mennyire valós az alábbi idézet?

Figyelt kérdés
A hétköznapi életben sötétnek látjuk a világosat, zavarosnak a tisztát, színtelennek a szivárványt. Ha mindennapi életeden felülemelkedsz, megpillanthatod a fényt, a tisztaságot, a színeket - s rajtuk keresztül önmagadat. Ha magadban mindezeket megtaláltad, felfedezed őket az emberekben is.
2010. jan. 17. 13:39
 1/3 anonim ***** válasza:

Ez így igaz.

Addíg örülj, amíg nem tapasztalod meg, milyenek a szürke hétköznapok.

Az ember megpróbál kitörni ebből a monotonitásból, de nem tud, mert a környezetében élő zárkózott, és minden iránt közönbös emberek, ujra és ujra visszahúzzák.

Megteszek mindent, hogy legalább színlelni legyen erőm a vidámságot, mert, ha már erre sem fordítanék figyelmet, elveszett ember lennék.

2010. jan. 17. 19:11
 2/3 anonim ***** válasza:
Az első mondat jó, mai emberekre teljesen ráillik (rám nem), de sztem a többi hülyeség, tucat bölcsesség. Ha kiderülne, hogy ezt Einstein, Schopenhauer, Jung (akikre felnézek) vagy akárki mondta, akkor is ez lenne a véleményem, mert nem látok benne semmi eredetit, semmi mélyet, viszont rögtön egy adatlapra másolt pozitív gondolkodásra buzdító "bölcsesség" ugrik be róla (amit persze lehet, hogy egy nagy ember mondott, de nekem akkor sem jött át :D). Szeretem objektívan, külső szemlélőként nézni a dolgokat, de az emberiségben, az emberi természetben nem a szeretetet meg a jóságot vélem felfedezni. Épp ellenkezőleg történt, pont attól lettem cinikus és mizantróp, hogy megpróbáltam megérteni az embereket és sajnos sikerült...
2010. jan. 18. 00:31
 3/3 anonim ***** válasza:
Szerintem ez igaz lehet. Viszont a vége, hogy akkor a többi emberben is képes vagyok meglátni mindezt, hát az kicsit nehéz. Szerintem a legnehezebb része.
2010. jan. 20. 01:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!