Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Segítség! Eltűnt az egóm?

Segítség! Eltűnt az egóm?

Figyelt kérdés

10-13 éves koromban egosita kislány voltam és tudom,hogy ez nem valami jó tulajdonság,de jól éreztem magam egositán. 13-14 éves koromtól a viselkedésem 180°-os fordulatot vett. Csak egy cseppnek érzem már magam a tengerben és tudom,hogy vannak nálam jóval nagyobb cseppek is. Szeretnék olyan lenni,mint amilyen voltam!

Szeretném ismét boldogan a középpontban érezni magam.

Hogy változhatnék meg?

L/15

2010. jan. 16. 18:37
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Meghíztál vagy mi? Valamiért elvesztetted az egódat.
2010. jan. 16. 18:41
 2/12 anonim ***** válasza:
Tisztában vagy te az egoista szó jelentésével?
2010. jan. 16. 18:44
 3/12 A kérdező kommentje:
Ezalatt a pár év alatt nem nagyon változott a külsőm max. csak előnyömre. Régen úgy éreztem jobb vagyok a többieknél és ezt ki is mertem mondani. Mindent a saját szemszögemből néztem és úgy jóval könnyebb volt az élet :s
2010. jan. 16. 18:49
 4/12 anonim ***** válasza:
Gondolom nem is utálnak annyian
2010. jan. 16. 18:58
 5/12 anonim ***** válasza:
Most is a saját szemszögedből nézed magad, gondolom, csak most a kiscseppéből ezek szerint. Csak próbállak követni.
2010. jan. 16. 19:02
 6/12 A kérdező kommentje:
Eleinte talán azért kezdtem szerényebb lenni,mert rájöttem,hogyha mondok magamról valami jót akkor rögtön mindenki mond rólam valami rosszat. Ha viszont valami rosszat mondok magamról akkor vígasztalásképp mondanak rólam valami jót. Az a gond,hogy mások már nem mondanak rólam több jót, de én még ugyanúgy mondom magamról már megszokásból a rosszat... :(
2010. jan. 16. 19:06
 7/12 anonim ***** válasza:

Sajnos, a média, a rossz nevelés, és az egyre romló társadalomnak köszönhetően, undorító, nárcisztikus egoista, torzult személyiségek jönnek létre.

Örülj neki, hogy kezdesz normális lenni.

2010. jan. 16. 19:21
 8/12 anonim ***** válasza:
A válasz egyszerű. Légy egós, de viselkedj egótlanul! Dupla haszon, az elméleted szerint is! Így a normális, és a "valódi":)
2010. jan. 16. 19:31
 9/12 anonim ***** válasza:
Nem akarok bunkő lenni de te nem vagy ép.(agyilag)
2010. jan. 16. 21:38
 10/12 anonim ***** válasza:

Na jó. Neked nem ego kell, hanem önbizalom. Mi lenne, ha megpróbálnál nem függeni másoktól?

Megváltoztál, hogy dícsérjenek.

Tudatosítsd magadban, hogy igenis különleges vagy, értékes. Írd össze a jó tulajdonságaid, eredményeid. Legyen az bármilyen apró dolog.

Határozd el, hogy nem mondasz rosszat magadról, és ha véletlenül erre is gondolnál, gyorsan űzd el valami pozitív gondolattal.

Igazad van. Egyszerűbb annak az élete, aki leszatr másokat, és csak a saját kis szarságait tartja szem előtt, mert egy fontos dolog van az életében: ő maga, és azon kívül nem számít semmi.

Könnyebb. De nem jobb.

2010. jan. 16. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!