Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek az idegeskedés ellen?

Mit tegyek az idegeskedés ellen?

Figyelt kérdés
8. osztályba járok,és most megyek át középsuliba.Nagyon félek,hogy nem vesznek fel,pedig még felvételit sem írok,és egész jók a jegyeim is.De mégis folyton az jár a szemem előtt,az a levél,amiben megírják,hogy "Sajnáljuk,de nem vettünk fel!" Parázok és ideges vagyok.Most főleg mert sokat kell tanulni is,kicsit elfáradtam.15/L
2010. jan. 15. 15:07
 1/9 anonim ***** válasza:
Elhiszem hogy elfáradtál, én is 8.-os vok, és én is rohadtsokat tanultam és fáradt vok. Szerintem ne idegeskedj..mármint..tudom hogy nem direkt csinálod, de ne csináld ezt hogy bebeszéled magadnak hogy nem vesznek fel, mert a bebeszélésnek nagy hatalma van..hidd el.. ha mindig csak erre tudsz gondolni, akkor vagy nézz filmet, vagy halgass zenét, mindenképpen beszélgess barátnőkkel, az se árt ha olyannal akivel mindent megbeszélsz, meg ha nem tudod pl. otthon ülve a fejedből kiverni, akk relaxálj, feküdj le, lazítsd el magad, gondolj szép dolgokra csukott szemmel..képzelj el szép rétet vagy akármi szépet, és teljesen lazulj el. Szerintem segít! +a sport is jó! Feszültséget, szorongást is old, önbizalomnövelő, boldogsághormont termel(meg a csoki is:P) és nagyjából elfelejted közben a problémákat. Remélem felvesznek, és sikerül kiverni ezt a 'Sajnáljuk, de nem vettük fel' szöveget:P
2010. jan. 15. 15:21
 2/9 anonim ***** válasza:
90%
bocsi: * kiverni a fejedből :P (nem csak kiverni xD)
2010. jan. 15. 15:22
 3/9 anonim ***** válasza:

Próbáld meg kicsit távolabbról szemlélni az egészet. Vagy időben (10 év "múlváról" visszanézel mostani önmagadra majd: érdemes volt emiatt idegeskedni?) vagy térben (Nézz úgy magadra, mintha másvalaki lennél és tanácsot adnál az illetőnek.) távolodj el. Meglátod majd, hogy ez egyáltalán nem a világ vége! Jól tanulsz, fel fognak venni, a felvételidnek sem kell tökéletesnek lennie. Változtasd meg a képet, amit a fejedben látsz (ez az egyik Agykontroll technikának is egy része). Képzeld el, amint megkapod a levelet és az van benne: Gratulálunk, felvételt nyert iskolánkba!" Minél részletesebben képzeld el, hogy mennyire örülsz, nevetsz, mutogatod a szüleidnek, ölelgetnek, gratulálnak, ahogy kiteszed az asztalod közepére e levelet, vagy kitűzöd a faladra. Aztán ahogy mész az elsősök fogadására ünneplőben és már nézegeted, hogy vajon kikkel is kerülsz egy osztályba...

Ilyesmik. Töröld ki a negatív képeket, tégy helyükbe pozitívakat és azok inkább örömmel teli izgalommal fogják felváltani ezt a rémálmot.

2010. jan. 15. 15:25
 4/9 anonim válasza:

Hát énis ugyan igy vagyok de ha jók a jegyeid akk miért izgulsz.

De akk jelölj még másodiknak egysulit ami tetszik még és ha netán nem vennének fell oda tudsz menni!!!

2010. jan. 15. 15:30
 5/9 A kérdező kommentje:
Az a baj h nem tudok megjelölni többet,mert nem kértem felvételis lapot,mert akkor még úgy volt,hogy máshova megyek.Különben mindig olyanokra gondolok,hogy megyek a buszmegállóba(mert eddig gyalog jártam de ide busszal mennék) és ott várnának már az osztálytársaim(a mostaniak,mert ők is arra jönnének) és együtt felszállnánk,belegondoltam ahogyan bemegyek a suliba...már arra is részletesebben gondoltam,amikor megkapom a levelet h felvesznek,és újságolom a barátoknak.De mindezek után jönnek a rosszak,hogy nem vettek fel,hogy másfelé megy a buszom,hogy más lesz a környezet mint ahogyan elképzeltem.Vagy oda megyek amit megjelöltem,vagy pedig gyűjtő.(Vmi olyan suli,ahova minden "nemteljesen magyart" és bukott szamarakat is felvesznek..)
2010. jan. 15. 15:46
 6/9 anonim ***** válasza:

Csak szard le az egészet és kész.

Én is leszartam, mégis felvettek oda, ahova akartam menni, pedig nagyon elrontottam a felvételiket.

Az írásodból véve értelmes vagy, ez pedig NAGYON ritka, tehát több mint valószínű, hogy felvesznek.

Amúgy vége az első félévnek, a következő jegyek már nem számítanak semmit, most csak a felvételikre koncentrálj, de mint mondtam nincs min izgulnod.

Azért szorítok neked (:

2010. jan. 15. 16:23
 7/9 anonim ***** válasza:

Bízz a jövődben! Minden nap tégy meg minden tőled telhetőt!

A negatív gondolatokat engedd el!

2010. jan. 15. 16:26
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönööm a válaszokat!!
2010. jan. 15. 16:46
 9/9 anonim ***** válasza:
Háát ha már a nyolcadikos tananyagtól megvagy halva az gáz XD középiskolához képest az kutyafüle =D egyébként kb bárki bárhova felvételezik 98% felveszik ha nem tiszta kettes tanuló... mivel ők minnél több gyerek van annál több pénzt kapnak... nemtom mit aggódsz.. lesznek ennél nagyobb gondok is majd pont a középsuliba 16/l
2010. jan. 15. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!