Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan találjam meg álmaim...

Hogyan találjam meg álmaim munkáját, ha úgy érzem, semmihez sem értek?

Figyelt kérdés

A szüleim sosem voltak azok a motiváló típusok, inkább mindig mindentől elvették a kedvünket, nem nagyon erőltették a tanulást sem. Nem voltunk koldusok, de heti egyszer ha került hús az asztalra. Én nem ilyen életet szeretnék a gyerekeimnek, de hiába, mert nem találom önmagamat. Akármibe belefogtam, akármit elgondoltam, mindig kudarcba fulladt, és be kellett látnom, hogy na ez sem nekem való.

Most 22 éves vagyok, előttem az élet, meg kéne alapozni, de elképzelésem sincs arról, hogyan törhetnék ki. Egy presszóban dolgozom, egész jó, nem keresek rosszul, de tudom hogy nem akarok örökre itt maradni, legkésőbb mire gyereket szeretnék. Páromnak jó szakmája van, csak elhelyezkedni nem tud benne. Megélünk, de ilyen tempóval nem fogunk feljebb jutni, márpedig ha házat, kocsit, gyereket szeretnénk, ahhoz biztos munkahely kell.

Mit tegyek? Hogyan találhatnám meg, miben vagyok jó, ha csak egy csődtömeget látok, aki nem tud tanulni?

2014. aug. 19. 17:16
 1/7 anonim válasza:
na kb. én is így érzem :/
2014. aug. 19. 17:30
 2/7 A kérdező kommentje:

Francba.......... :'(

Pedig mikor megláttam hogy írt valaki, felcsillant a remény...

2014. aug. 19. 17:42
 3/7 anonim válasza:
szerintem ez ellen úgy igazából nem tudsz mit tenni...itt nem keresnek az emberek úgy, hogy sok legyen, csak annyit, hogy épp megéljenek...ritka az a szakma amit meg is fizetnek elég jól...nem véletlenül mennek az emberek külföldre
2014. aug. 19. 18:04
 4/7 anonim ***** válasza:
A boldog élet titka, hogy azt csinálod, amit szeretsz. Abban vagy jó, amibe beletanulsz. Keresd meg azt a dolgot, ami érdekel, tanuld ki, de úgy hogy mindent beleadsz és jó leszel benne. A megélhetés titka pedig külföld. Itt a legjobb fizetésekből sem lesz hamar ház, ellenben odakint még raktárosként is meglesz az ára pár év alatt.
2014. aug. 20. 14:28
 5/7 A kérdező kommentje:

Küföldön sem lesz meg semmi pár év alatt. Ott is ugyanúgy nyomorognak az emberek.

Pont az a bajom hogy sehogy se találok olyan dolgot ami érdekelne, ami érdekel, abban meg nem vagyok jó, és emiatt megunom, lemondok róla.

2014. aug. 20. 16:31
 6/7 anonim ***** válasza:
Jó, akkor leírom még egyszer azt, amit már egyszer leírtam. Ha valami érdekel, akkor abban jó tudsz lenni csak tenni kell érte (ez alól talán az éneklés a kivétel, mert ahhoz hang is kell). Azt meg ne mond, hogy kint nem lehet megélni. Családomból vannak kint emberek. Tetves 8 általánossal milliók vannak félretéve a számláikon. Itthon 10 év egyetem után kapsz 300-at havonta. Ha akarsz valamit tenni kell érte. Azzal nem segítesz magadon, hogy rinyálsz és panaszkodsz, senki nem fogja helyetted megcsinálni, amit meg kell. Ezen te tudsz változtatni és nem más.
2014. aug. 20. 17:58
 7/7 anonim ***** válasza:

Jaj, már megint ez a "milliók van a számláikon" Mi? 5-10e euró talán, az kint pic$safüst 1500eurós (minimálbér) fizetéshez képest.

Arról nem is beszélve, hogy a kinti pénzből kint kell megélni, 8 általánossal kitörölheti ha kinti 1000eurós minimálbért keresi meg ugyanolyan utolsó betanított munkás akit bármely nap kitehetnek mert 10000en várak a helyére., ugyanúgy néznie kell az árakat, ugyanúgy egy patkánylyukban lakik.

2014. aug. 22. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!