Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Titeket is zavar a múló idő?

Titeket is zavar a múló idő?

Figyelt kérdés
62 éves vagyok és nem tudom mivel ment el kb 40 év.Folyamatosan dolgoztam, hajtottam, a munkám még most is érdekel.Kellene még legalább 40 év, hogy naplót vezetve, fotókat készítve rögzítsem az időt. Első osztályos lesz szeptemberben a legkisebb gyermekem, a másik 11 éves, itt ijeszt meg leginkább az elmúlt idő, - én fogom-e felnevelni, vagy azt az apát tekinti majd Édesapának, aki megteszi helyettem?

2014. júl. 28. 13:00
 1/3 anonim ***** válasza:
Talán nem 50 után kellett volna elkezdeni az életet. Amúgy meg jó dolog rögzíteni a múltat (a jelent valójában, de mire rögzíted múlt lesz) csak éppen ha a jelent se tudod megélni, akkor a múltra soha nem lesz időd.
2014. júl. 28. 13:05
 2/3 anonim ***** válasza:

Éld meg, ne rögzítsd. Éld a hátralévő életedet autentikusan. Hogy ezt hogyan kell, Yalom könyveiből megtudhatod.

Sok ember azt hiszi, akkor hal meg igazán, ha mindenki elfelejti. Ha te is ettől rettegsz, a hátralévő életed csak görcsös kapaszkodás lesz.

50/F

2014. júl. 29. 15:15
 3/3 A kérdező kommentje:

A görög mitológiában kétféle idő van. Kronosz a mechanikus, amely másodpercre kiméri az időt és Kairosz, amely az éltfolyamatok lezajlásához ad időt. Például amíg megérik a sárgabarack, az egy idő. Az is egy idő,az a 9 hónap, amíg a magzat fejlődik a méhben. Kairosz munkával töltötte fel azt a 40 évet. Most már mindegy, hogy idegennek látod-e magad az elmúlt idődben és naplóból, fotókból akarod felismerni magad. Most már csinálj sok élményt a pici gyerekeiddel, hogy legalább ők emlékezzenek veled kapcsolatban valamire.(Ne pénzt csinálj ismét sok munkával és hajtással, úgy csak annyit látnak belőled, hogy apa mindig dolgozik.)

Azt gondold még át, hogy ki vagy mi miatt borultál el ennyire a munkában, hogy csak 40 év után eszmélsz?

2016. máj. 26. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!