Más sem elégedett a jelenlegi életével?
"Neki legalább nem kell még munkán gondolkodnia."
Ha ez arra utal, hogy könnyebb egyetemistának lenni, akkor hadd kössek bele. Mindenki (nyilván többség) lenéz minket. Egyrészt érthető, mert sokan tényleg olyanok, hogy ennek alapot adnak. Ugyanakkor nagyon sokan kihajtják a belüket és ezt kapják érte... Egy átlag ember elmegy valami munkahelyre és letol 8 órát. Utazással ez átlagosan úgy 9 óra, hetente ötször. Én naponta 4 órát utazok, hogy beülhessek az egyetemen 10 van amikor 12 órányi előadásra. ez 14-16 óra egy nap, amit ez elvesz. Önmagában ez már jóval megterhelőbb, mint egy 8 órás műszak vagy 12 órás... Ezt eljátsszuk heti négyszer, a maradék időben pedig folyamatosan készülni, tanulni, különböző feladatokat csinálni. És ez csak az egyetem része. Ekkor még nem csináltam a hétköznapi dolgokat, nem pihentem. Mondanám, hogy örülnék, ha olyan jó dolgom lehetne, hogy beüljek valahova 8 órát dolgozni, aztán ellenék maradék időben, de ez nem igaz. Tudatosan vállaltam ezt, mert ezt akartam. Nem erre panaszkodok mielőtt valaki félreértené, hanem arra, hogy az emberek lenéznek, mert egyetemista vagyok... Csak azt látják a kívül állok, hogy bemegy, kijön és kész. Fogalmuk sincs a rengeteg munkáról, amit bele tettünk. Hánynom kell attól, amikor azt kapom a pofámba, hogy valakinek dolgoznia is kell. Ha meg nem erre utalt, akkor kérlek hagyd figyelmen kívül a fentieket. :D
OKJ-s végzettséggel nehéz elhelyezkedni, tudom van kettő nekem is. Persze ha nagyon akarsz, akkor nem lehetetlen bár valamilyen szinten kell szerencse is, de van beleszólásod a dolgokba.
A testvéreidet nagyon magasztalod, de könnyedén lehet, hogy ők is ezt érzik csak nem mutatják ki. Sok olyan ember van, aki csak csukott ajtók mögött engedi ki a valódi arcát és egyébként teljesen nem ismerheted.
Valahogy az önbizalmaddal kezdj valamit. Én igenis hiszem, hogy képes vagy bármilyen munkát elvégezni csak akarnod kell. Ez rajtad múlik, el kell határoznod magad és utána csinálni kőkeményen a dolgot. Utána sikeres leszel.
Ha szeretnél valakivel beszélgetni ezekről a dolgokról, akkor nyugodtan rám írhatsz, segítek, ha tudok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!