Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért keltek elsőre mindig...

Miért keltek elsőre mindig rossz benyomást? 22/L

Figyelt kérdés
Kicsit kiakadtam, mert ugyan nincsen sok barátom, de akikkel mégis jóban vagyok, azoktól mind azt hallottam vissza, hogy mikor először találkoztak velem, akkor kvázi "féltek" tőlem, mert mogorvának szigorúnak, sótlannak tűntem. Viszont minderre sikerült rácáfolnom, bár eléggé depresszív alkat vagyok, de azért ha valaki közel kerül hozzám, akkor kiderül, hogy igazából kedves, odaadó, segítőkész, humoros, jófej csaj vagyok (ez nem csak saját vélemény). Ha még egy ember "ijedt" volna meg tőlem, első megismerésre, akkor nem problémáznék rajta, de hogy mindenkivel így indítottam!? hogy javítsak ezen az első benyomás dolgon? Nekem fel sem tűnt, hogy mufurc lennék (Bár tény, hogy nehezen kommunikálk idegenekkel, nehezen oldódok fel az elején)
2014. jún. 23. 10:18
 1/7 anonim ***** válasza:

Nincs ezzel semmi baj. Én is hasonló vagyok ilyen téren.

Talán lehetnél egy kicsit nyitottabb, ami persze nem olyan könnyű, saját magamon is megtapasztaltam.

21/f

2014. jún. 23. 10:43
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ!

Az a baj, hogy már így is százhúszezerszer nyitottabbnak érzem magam, mint eddig voltam. :D Most legalább már vannak barátaim... De nem tudom, hogyan csiszolhatnék még a dolgon

2014. jún. 23. 10:47
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem próbálj meg valamilyen szakkörbe, baráti körbe/egyesületbe járni, és ott hátha megismerkedhetsz még pár emberrel.

(Első válaszoló vagyok.)

2014. jún. 23. 11:33
 4/7 anonim válasza:
Nem feltétlenül veled van a "gond". A legtöbb ember imád skatulyázni, és első benyomás alapján rögtön ítélni. Vannak érettebb emberek is a világon szerencsére, akik tudják, hogy attól még, hogy először találkozik valakivel, és ő éppen mogorva nem ellen irányul. Segíthetne rajtad egy színjátszó csoport, vagy táncolás, ezek feloldanak picit. Vagy ha látod, hogy az illető kényelmetlenül érzi magát, vagy fél, akkor mondd meg neki, hogy nem harapsz, csak kezdetben kicsit hidegebb vagy, de nem vagy te jégből amúgy! :)
2014. jún. 23. 11:59
 5/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!! :)

(amúgy oké, hogy nem kell rögtön első benyomás alapján elítélni az embert, de mégiscsak sokat számít!

2014. jún. 23. 12:12
 6/7 anonim válasza:
Igen sokat számít az első benyomás, de az lenne a legjobb, ha az emberek az első benyomást max viszonyítási alapnak tekintenék, és a következő időkben előforduló életszituációk alapján néznék meg, hogy az első találkozáshoz képest van-e különbség. Tuti lesz, mert nincs olyan nap, amikor ugyanúgy viselkednénk, mint ezelőtt. :) Nem véletlen a ma bal lábbal keltem fel mondás sem. :)))
2014. jún. 23. 12:18
 7/7 A kérdező kommentje:

Az egy dolog, hogy mi lenne jó, és megint egy másik, hogy hogy van az életben :D

Azt hiszem rá kell szoknom, hogy bármi történjék vigyorogva rohangálok fel-s alá, hátha belkefutok közben egy barátságra érdemes személybe :D

2014. jún. 23. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!