Ilyen jó tanácsadó lennék?
11 évesen mit tudsz te az életről ...
vagy biztos jó hülyeségekre válaszoltál.
mert a családdal kapcsolatba, vagy sex biztos nem tudsz választ adni -.-
ne szállj el.
Erre vagy te büszke? -.-
Van csajod?
Ki vagy gyúrva?
(A molesztálásokon kívül) volt már szexuális élményed?
Tökéletesen tisztában vagy a magyar helyesírás szabályaival?
Szerintem mindegyikre egy nemleges választ kéne kapnom, ha őszinte vagy.
Te nem a véleményedet mondod el, hanem azt írod, amit a többiek, hogy Téged is felpontozzanak...Ez nem tanácsadás, ez inkább behódolás. =)
12:44-es írta le a lényeget. Nem mindegy hogy azt írod amit az illető hallani akar, vagy azt, ami a tényleges igazság, és megoldás lenne. Az igazság sokszor fáj az embereknek, és nem szeretik ha megmondják nekik: ilyenkor jól leszavazzák az illetőt, pedig lehet hogy ő az egyetlen akinek a válasza valóban hasznos lenne, de mivel a kérdező bántónak érzi, inkább leszavazza, mint hallgatna rá.
Ezt már egy korábbi kérdésnél is leírtam, de most ide is leírom, hogy ha például valakinek 100%-os a hasznossági mutatója a válaszokat tekintve, az valószínűleg nem azt jelenti hogy az illető olyan tökéletes, sokkal inkább azt, hogy olyan válaszokat ad amiben saját maga nem foglal állást: hanem legtöbbször két vagy több véleményt ír le, s mindezt úgy teszi hogy saját magát függetleníti tőle. (pl: "sok ember ezt mondja...de mások azt mondják... míg amazok nem így gondolják...") Vagy esetleg hozzáteszi még hogy "szerintem viszont mindegyikbe van valami igazság" vagy ha vitás dologról van szó: "erről nem érdemes vitatkozni" stb...
Persze nem pont így ahogy én írtam, de a mondandójuk lényeg ilyesmi.
S így eléri azt, hogy bár különböző véleményű emberek olvassál a válaszát, senki se fogja lepontozni, mert valahol mindegyikkel egyetért, de igazából saját maga önnön véleményét nem fejti ki, az ő "gondolataiba" nem enged betekintést.
Ezért nem annyira sokatmondó ez a százalék-dolog. Könnyen előfordulhat hogy aki mondjuk 50-60 százalékon van, az bármelyikünknél okosabb, csak egyszerűen az "átlag" nem képes felfogni amit ír, mert nem azon a szinten vannak. Így aztán le is pontozzák, mert hülyeségnek tartják.
Utolsó, nagyon igazad van. Én volt a 12.4?-as. A többieket pedig nem is méltatnám. Mit számít hogy ki van-e gyúrva? Szerinted attól lesz valaki jó ember? Főleg, hogy azt kérdezte, hogy jó tanácsadó-e.
A kérdesedre a válasz az, hogy nem lehet ennyiből megállapítani. Pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!