Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ilyen jó tanácsadó lennék?

Ilyen jó tanácsadó lennék?

Figyelt kérdés
11 éves létemre 87%-ban adok hasznos válaszokat. Szerencsés vok vagy télleg jó tanácsadó? 3 hónapja fenn vok, és nem csak néhány kérdésre válaszoltam.
2009. dec. 31. 12:38
 1/8 anonim ***** válasza:
78%

11 évesen mit tudsz te az életről ...

vagy biztos jó hülyeségekre válaszoltál.

mert a családdal kapcsolatba, vagy sex biztos nem tudsz választ adni -.-

ne szállj el.

2009. dec. 31. 12:42
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez alapján ne nézd. A legtöbb valóban hasznos választ klepontozzák. Neked ahhoz van "érzéked", hogy azt mondd, amit a többiek hallani akarnak, nem ahhoz hogy valóban jó tanácsot adj.
2009. dec. 31. 12:44
 3/8 A kérdező kommentje:
Unatkozol? Amúgy fiú vok és nem babáztam soha, és nem is fogok! Te is csak egy kukabúvár vagy a sok közül aki csak másokat sérteget az oldalon.
2009. dec. 31. 13:00
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Erre vagy te büszke? -.-

Van csajod?

Ki vagy gyúrva?

(A molesztálásokon kívül) volt már szexuális élményed?

Tökéletesen tisztában vagy a magyar helyesírás szabályaival?

Szerintem mindegyikre egy nemleges választ kéne kapnom, ha őszinte vagy.

Te nem a véleményedet mondod el, hanem azt írod, amit a többiek, hogy Téged is felpontozzanak...Ez nem tanácsadás, ez inkább behódolás. =)

2009. dec. 31. 13:08
 5/8 anonim ***** válasza:

12:44-es írta le a lényeget. Nem mindegy hogy azt írod amit az illető hallani akar, vagy azt, ami a tényleges igazság, és megoldás lenne. Az igazság sokszor fáj az embereknek, és nem szeretik ha megmondják nekik: ilyenkor jól leszavazzák az illetőt, pedig lehet hogy ő az egyetlen akinek a válasza valóban hasznos lenne, de mivel a kérdező bántónak érzi, inkább leszavazza, mint hallgatna rá.

Ezt már egy korábbi kérdésnél is leírtam, de most ide is leírom, hogy ha például valakinek 100%-os a hasznossági mutatója a válaszokat tekintve, az valószínűleg nem azt jelenti hogy az illető olyan tökéletes, sokkal inkább azt, hogy olyan válaszokat ad amiben saját maga nem foglal állást: hanem legtöbbször két vagy több véleményt ír le, s mindezt úgy teszi hogy saját magát függetleníti tőle. (pl: "sok ember ezt mondja...de mások azt mondják... míg amazok nem így gondolják...") Vagy esetleg hozzáteszi még hogy "szerintem viszont mindegyikbe van valami igazság" vagy ha vitás dologról van szó: "erről nem érdemes vitatkozni" stb...

Persze nem pont így ahogy én írtam, de a mondandójuk lényeg ilyesmi.

S így eléri azt, hogy bár különböző véleményű emberek olvassál a válaszát, senki se fogja lepontozni, mert valahol mindegyikkel egyetért, de igazából saját maga önnön véleményét nem fejti ki, az ő "gondolataiba" nem enged betekintést.

Ezért nem annyira sokatmondó ez a százalék-dolog. Könnyen előfordulhat hogy aki mondjuk 50-60 százalékon van, az bármelyikünknél okosabb, csak egyszerűen az "átlag" nem képes felfogni amit ír, mert nem azon a szinten vannak. Így aztán le is pontozzák, mert hülyeségnek tartják.

2009. dec. 31. 13:15
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, nagyon igazad van. Én volt a 12.4?-as. A többieket pedig nem is méltatnám. Mit számít hogy ki van-e gyúrva? Szerinted attól lesz valaki jó ember? Főleg, hogy azt kérdezte, hogy jó tanácsadó-e.

A kérdesedre a válasz az, hogy nem lehet ennyiből megállapítani. Pont.

2009. dec. 31. 13:26
 7/8 anonim ***** válasza:
én meg 13/L vagyok, és 90%-ban adok hasznos válaszokat. Nincs ebben semmi különleges :)
2009. dec. 31. 14:16
 8/8 anonim ***** válasza:
Ez azt jelenti, hogy olyan kérdésekhez szólsz hozzá, amikhez biztos jót tudsz mondani. Nem fikázol másokat az eltérő véleményük vagy a helyesírásuk miatt, de a játékba belemész. Bölcsen hallgatsz, ha nem tudsz semmi okosat mondani.
2009. dec. 31. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!