Nemsokára zongorafellépésem lesz és nagyon izgulok. Mit tegyek?
Mindkettőtöknek köszönöm szépen. :) 1.: Igazából itthon nem izgulok, csak ott helyben, amikor tudom, hogy én jövök. Sajna akkor már nincs relax, de köszönöm, előtte mindenképpen olvasni fogok. :)
2.: Neked is köszönöm :) Megpróbálom :)
Na ugye!
Na most, 1. ne dramatizáld túl, emberek vagyunk és emberek előtt lépsz föl. Ha egy kis hiba becsúszik, akkor is fele észre sem veszi a másik fele, meg tudja, hogy az előadó is ember, nem tragédia.
2. Ne azt képzeld el, hogy nincs ott senki, az agyad, a tudatod nem hülye, nem tudod becsapni. :) Éppen ellenkezőleg! Képzeld el a helyzetet előre! Barátkozz a gondolattal, képzeld el többször is, ahogy a közönség előtt szépen, nyugodtan zongorázol! Ez a sportpszichológiában is bevált módszer. Én is szoktam alkalmazni konferencia előadások előtt, odamegyek szünetben az előadói helyre, feltöltetem a prezentációt a gépre. Megnézem az üres nézőteret és elképzelem, hogy ott vannak a konferencia résztvevői, úgymond "szokom a hangulatot". Praktikusan pedig kipróbálom a mikrofont, a léptetőt, mindent. :) Nekem bevált!
3. Ha már ezeken túl vagy, próbáld meg élvezni is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!