Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért érzek ürességet magamban...

Miért érzek ürességet magamban, miután elolvastam egy könyvet?

Figyelt kérdés
Megnéztem két Jane Eyre filmváltozatot, az egyik minisorozat volt, és már akkor nagy hatással volt rám. Aztán elolvastam a könyvet, és már az elején éreztem, hogy nem akarok a végére érni, annyira imádtam. Aztán mikor a végére értem sírva fakadtam, annyira imádom szívvel-lélekkel ezt a könyvet. Azóta se tudok másra gondolni. Már újranéztem a minisorozatot, legszívesebben újraolvasnám a könyvet, ha nem most olvastam volna, mert annyira szomorú vagyok és fogalmam sincs miért. Az interneten kritikákat olvasok a filmről és a könyvről, hogy legalább ezzel is tudjak vele foglalkozni. Miért érzek magamban ürességet és miért volt rám ilyen nagy hatással, 13/L

2014. máj. 19. 19:34
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem vagy egyedül, én is 13 éves lány vagyok, és én is ürességet érzek, főleg, ha tetszett a könyv. Ez csak azért van, mert amíg olvastad, hozzászoktál, hogy volt valami elfoglaltságod, valami élvezet, és miután elolvastad, ugyanolyan lesz minden nap. Könyv nélküli.
2014. máj. 19. 19:43
 2/3 anonim válasza:
Ezzel így vagyunk mi, akik szeretünk olvasni. Szerintem minden könyv, ami tetszik, egyfajta utazás. Belekerülsz egy másik világba, másik életbe, ami ráadásul jobban tetszik. Romantikusabb, izgalmasabb, érdekesebb. Beleéled magadat, és mikor véget ér, nehéz kizökkenni, visszakerülni a talán kevésbé érdekes, hétköznapi valóságba. (Én például nagyon szeretnék utazni, mindenfelé. Sajnos nem áll módomban, ezért rengeteg útleírást olvasok, hogy legalább így ott lehessek azokon a helyeken.) A Jane Eyre- t nagyon szeretem, nem is tudom, hányszor olvastam már. Melyik minisorit nézted, a 2006- os BBC- feldolgozást? Nekem az a kedvencem. Meg a 2011- es mozifilm is nagyon jó lett, csak sajnos az a mozifilm korlátozott hossza miatt eléggé le lett rövidítve.
2014. máj. 20. 09:09
 3/3 A kérdező kommentje:

Én is nagyon szeretem a Jane Eyre-t, egyik kedvenc könyvem lett, és nagyon szomorú vagyok, hogy már vége van :\

Egyébként először a 2011-es filmet láttam, aztán megnéztem a 2006-os mini sorozatot, és nekem az valahogy jobban tetszett, meg mert hosszabb is volt :)

2014. máj. 20. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!