Hogyan lehet megváltoztatni a helyzetet?
22 évesen azért na akrj még családot alapitani :) miért nem érettségizel le ujbol? vagy jelentkezel egy 2 éves felsöfoku szakképzésre, ha ott jol teljesitesz átvesznek a föiskolára.. vagy miért nem tanulsz nyelveket?
22 évesen elötted van még mindig, lehet még 3 diplomád is!
De lehet fejlődni! Ne add fel!
Én is 22 vagyok, és most felvételiztem felsőoktatásba. Van egy osztálytársnőm a szakképzésen (egyidős velem), aki szintén fél éve jött rá, hogy mit szeretne tanulni, ő jövőre fog újraérettségizni, és felvételizni egyetemre.
Ehhez viszont az kell, hogy az a szak/foglalkozáskör tényleg szívből érdekeljen, és motiválva legyél általa. (Szóval ne csak az hajtson, hogy legyen valami diplomád, ami VIP-beugró a magyar értelmiségi rétegbe - ez kevés, ennél nagyobb elkötelezettség kell.)
Az viszont megint más kérdés, hogy bizony a diplomával nem osztanak észt is. Láttam én már a diplomás elitnél műveltebb, okosabb embereket sima érettségivel.
Nem az a lényeg, hogy milyen papírod van, hanem hogy te milyen vagy. Ha sokoldalú vagy és érdeklődő, ha szerteágazó témákkal kapcsolatban van véleményed és háttérismereted, ha intelligensen és értelmesen, egész mondatokban fejezed ki magad... és a lényeg, emelt fővel jársz, és ismered a saját értékeidet: akkor nyolc általánossal is partnerként fognak kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!