Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Kollégium? (bővebben lent)...

Kollégium? (bővebben lent) (hosszú)

Figyelt kérdés

Eléggé visszahúzódó vagyok, nem voltam még bulizni soha, nem volt még kapcsolatom (barátom). Állítólag "későn érő típus" vagyok. Ha kollégista leszek (fősulin), be fogok tudni illeszkedni? Változni fog valahogy a helyzet? Olyan szeretnék lenni, mint a többiek (ez most így elég hülyén hangzott, na mindegy...). Ráadásul nem fogok ismerni még senkit a főiskolán, ismerőseim közül nem mennek oda, nem tudom kik lesznek a szobatársaim a koleszban, nem tudom mikor derül ez ki (az se biztos, hogy lesz hely...). De úgy érzem, hogy "jót tenne" a környezetváltozás, ha bekerülnék egy társaságba, akkor talán könnyebben menne az ismerkedés. Viszont otthon mindenki azt mondja, hogy "én nem bírnám a kollégiumot, nem nekem való" (szüleim, rokonok), de nem mondanak semmi konkrétumot, hogy miért is? Úgy érzem, hogy egy szerencsétlennek tartanak, aki nem tudna egy idegen helyen "egyedül" boldogulni. Vagy féltenek, mert eddig mindig én voltam a "jókislány" és attól tartanak, hogy megváltoznék? Bármelyik is (valószínűleg a kettő együtt), nekem ez így már nem megy, szeretnék elmenni otthonról, saját ÉLETET szeretnék. Másrészt túl messze van az iskola a lakóhelyemtől, szóval mindenképpen koli kéne. Viszont olyanokat hallok, meg olvasok, pl. itt az oldalon is, hogy kollégiumban csak "elzüllenek" az emberek, folyamatosan megy a drog meg a pia, hangoskodás, nem lehet rendesen tanulni, leromlanak a jegyek (pedig én mindig jó tanuló voltam). Igaz ez? Koleszban tényleg ilyen durva dolgok vannak? Vagy ez csak néhány hely és a legtöbb azért normális? (Azért jókat is olvasok, hogy örök barátságokat lehet kötni, megtanulod hogyan viseld el mások idegesítő szokásait, ami majd jól jön később a munkahelyen, meg együtt könnyebben megy a tanulás, stb.)

Mi a véleményetek? Írjatok légyszi valamit, ha hasonló helyzetben voltatok/vagytok! Köszi.

19/L

2009. dec. 19. 16:22
 1/5 Zenon ***** válasza:

Kedves kérdező!

Szerintem,ha megpróbálnád,akkor legalább lenne rá esély,hogy más legyél,mint amilyennek a rokonaid ,,beskatulyáztak".De ha esélyt sem adsz magadnak,akkor...

Természetes,hogy félsz az ,,új"-tól,én is ugyanilyen

vagyok,ugyanígy éreztem a koli előtt.Ami a beilleszkedést

illeti,az csak rajtad múlik.Biztos,hogy menni fog,de

állj hozzá pozitívan.Van jó oldala is!És aki tud változtatni magadon,az csak is TE vagy! 20/F

2009. dec. 19. 16:59
 2/5 anonim válasza:

nyisd ki a kapukat..ha nem nyitsz senki nem fog magátol feléd nyitni

másik: a lezüllés töled függ..ha nem akarsz ugyse fogsz, ez társaság kérdése is meg h mennyire vagy befolyásolható ember.

2009. dec. 19. 19:00
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez a kollégiumos dolog hülyeség,már bocs..Mármint ,hogy csak elzüllenek az emberek.Én 5 éve vagyok kollégista,és 5ös tanuló vagyok.
2009. dec. 19. 20:00
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Hmm, pontosan olyan vagy, mint a volt barátnőm (és alapvetően én is ilyen típus vagyok). Neki én voltam az első barátja, 19 éves volt, én már 20.

Ő idén szeptemberben költözött be a koleszba, a családjától kb. 250-260km-re. Már nem tartjuk a kapcsolatot, de legutolsó beszélgetéseink során elmondta, hogy jól érzi ott magát.

Sok minden függ a társaságtól. Gondolom, alapvetően Te nem vagy egy kezdeményező típus, tehát nem Te fogod buliba invitálni a többieket. Majd ők Téged :)

És rajtad áll, hogy elfogadod-e, vagy sem. Rajtad áll, mennyit iszol egy buli során, mennyit drogozol, mennyire zülledsz le.

Ha nem akarsz, nem kell lezülledni, és ezt a többieknek tiszteletben kell tartani. Ha megtalálod a hasonló értékrendű társaidat/barátaidat, akkor ez nem kérdés, sőt, talán védeni is fognak a zülledés ellen.

Szerintem jót fog tenni Neked a környezetváltozás. Nem könnyű dolog, természetes, hogy félsz (esetleg jobban is, mint mások), de rengeteg új élményt szerezhetsz, sok új barátot ismerhetsz meg, önállósodsz. Ne érdekeljen a környezet (nem feltétlen rossz indulatú) visszahúzó szándéka!

Az ilyen típusú embereknek, mint Te vagy, jobb "terápiát" el sem lehetne képzelni :)

Sok szerencsét!

2009. dec. 19. 20:27
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, hogy válaszolt. Segített. :)
2009. dec. 21. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!