Miért érzek erős elhívást arra, hogy mentős legyek?
Lány vagyok, gimnazista, és egy ideje nagyon intenzív ez az érzés, a mentőautót is tátott szájjal bámulom. Segíteni szeretnék másokon, méghozzá így!
Lehet, hogy most megválaszoltam a kérdésemet, csak azt nem értem, hogy honnan jött ilyen hirtelen.
Mi a véleményetek?
Én se tudom megmondani, honnan jött az ötlet anno, egyszer csak azon kaptam magam, hogy a "mi akarsz lenni" kérdésere ezt válaszoltam.
Gimiben orvosnak készültem, majd becsapott a villám és egyből a mentőtiszti szakra mentem. Most már évek óta ez a munkám és szeretem. Nem tudnék mást csinálni.
Én ugyanígy vagyok ezzel, gimis lány. Ezelőtt évekig azt mondogattam, hogy na akkor én most szakács vagy cukrász leszek, és ennek nagyon örült mindenki a családomból.
Aztán majd egy évvel ezelőtt a legjobb barátnőm fél centire tőlem esett össze és kapott epilepsziás rohamot. Szörnyű érzés volt ott állni tehetetlenül és nézni, várni a mentőket, amíg kiérnek... Borzalmas volt. Azóta tudom, hogy az egészségügyben akarok dolgozni, eleinte ápoló akartam lenni, most már szilárdan kitartok a mentőtiszti mellett. Egyre inkább azt érzem, hogy nekem ez a "kötelességem", és már visszagondolva elég gyerekesen hangzik számomra, mikor még azt tervezgettem, hogy milyen színű cukormáz lesz majd a tortákon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!