Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Rasszista vagyok ha félek ha...

Rasszista vagyok ha félek ha meglátok egy cigányt?

Figyelt kérdés
Tehát csak a cigányoktól félek. Ennek megvan az oka. Mindig is furcsán néztem a rasszistákra de mintha én is az lennék.
2014. febr. 20. 10:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Sokan nem értik a rasszizmus fogalmát. A rasszizmus az, amikor minden ok nélkül, pusztán léténél fogva utálsz egy etnikai csoportot. Amit te csinálsz, az puszta elővigyázatosság, életösztön, mert akármekkora tabu téma is a cigánybünözés, jelen van, ez egy tény.

Amit csinálnak az felháborító, és szomorú, hogy saját országunkban félni kell egy bevándorolt törzstől, mert a kormány még őket részesíti előnyben.

És akkor most jön az, hogy "jaj van rendes cigány, meg a fehérek is bűnöznek". Persze hogy van, nekem is van olyan cigány ismerősöm, aki az egyik legbecsületesebb ember akit valaha megismertem, illetve olyan suttyó paraszt senkiházi vérmagyar, akit koncentrációs táborba küldenék.

DE! De az arányok teljesen különböznek. Míg 10 magyarból 1-2 a selejt, addig cigányokból örülsz, ha van 1 rendes.

Látsz egy veszett kutyát, nem mész oda megsimogatni, hátha nem harap meg. Valószínű, hogy megfog. És akkor te most utálod az állatokat? Nem, csak elővigyázatos vagy. És ezt a sztereotípiát maguknak köszönhetik.

2014. febr. 20. 15:17
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagy rasszista, csak az átlagnál jobban tájékozott vagy az országban zajló folyamatokról. Ellentétben néhány millió Valóvilágon és társain elhülyített, a liberalizmus és polkorrektség mételyével megfertőzött agyhalott honfitársaddal, akik még mindig elhiszik, hogy a bűnnek nincs színe. Ez lehet, hogy így van, de a bűnelkövetőknek viszont úgy látszik, van, tekintve, hogy a lakosság max 10%-át kitevő romák a börtönökben 50%-nál nagyobb arányban képviseltetik magukat, a legóvatosabb becslések szerint is. Ez azt jelenti, hogy a bűnelkövetési hajlam egy cigánynál több, mint ötszörös egy fehér emberhez képest. És ha ez rasszizmus, akkor úgy látszik, hogy már a matematika is rasszista, hozni kéne néhány szabályt az ehhez hasonló statisztikák egyedi kiszámítására, mert ez tényleg kirekesztő és tűrhetetlen!

Egyébként üdvözöllek 2014-ben Magyarországon, a valóságban.

2014. febr. 20. 19:55
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Ma becsöngetett egy cigány csaj, hogy szerencsétlen erdélyi és elvitte a házukat az árvíz, adjak már neki egy kis pízt. Elhajtottam, hogy 200 Ft semmit nem segít ilyen esetben, az útiköltsége sem lehetett ide ingyen és nem hiszem, hogy nekem kéne állnom a lakásproblémáinak költségeit... Nézegetem a googlin, nem is volt mostanában pusztító árvíz Erdélyben.
2014. febr. 20. 20:07
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Azok sem rasszisták, akik egyenesen rühellik őket a VISELKEDÉSÜK ÉS TAPASZTALAT alapján. Rasszista akkor vagy, ha egy népcsoportot BŐRSZÍN ÉS ETNIKUM alapján ítélsz el.
2014. febr. 21. 12:24
 15/18 anonim ***** válasza:
Pedig jobban teszed, ha megszokod őket. 15 év és övék az ország.
2014. febr. 22. 13:15
 16/18 anonim ***** válasza:
Nem vagy rasszista. Inkább nem bízol magadban eléggé, lehet, hogy okkal.
2014. febr. 22. 17:23
 17/18 anonim ***** válasza:
68%
Csak a nagyon buta ember bízik mindenkiben.
2014. febr. 22. 18:35
 18/18 anonim ***** válasza:
én cigány vagyok, és mégis megijedek, ha meglátok egy rosszabb kinézetū alakot... és nem az öltözködésre gondolok, hanem a kihívó testtartásra, kakasoskodó járásra, pásztázó szemekre. egyszóval a rajcigányokra. én általában lehajtott fejjel, szapora léptekkel közlekedem, gondolataimba merülve. és sohasem vettem észre, hogy bárki megijedt volna tōlem. figyelemre sem méltattak. ebbōl következik, hogy az öltözködés mellett a testtartás, esetleg kihívó viselkedés is fontos sszerepet játszik a szemlélō bizonytalanságának, óvatosságának elōidézésében. mindezek fényében a reakciód teljesen természetes, sōt, ajánlott. fō az óvatosság.
2014. márc. 6. 00:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!