A mai világban "különcnek" számítok?
Hát most mit veszünk különcnek... Meg ugye kinek mi. Szerintem egy átlagos normális ember vagy,gondolom reál beállítottságú, ezért jobban érdekel a matematika vagy egyéb természettudományok. Legalább érdekel valami. De ki ezt, ki azt szereti. Pl én is utálom a matematikát, de a történelmet meg az irodalmat nagyon szeretem. Ettől még nem várom el hogy mindenki ezt szeresse, és megértem ha valaki egy üres adathalmaznak tartja a történelem könyveket. Szerintem ennél sokkal több. Nem igazán lehet ez alapján ítélni az embert.
Ez sem egy helyes kijelentés hogy egy "egy 13 évesnek kb. ilyennek kéne lenni."
Persze 13 évesen valóban nem az alkohol és a disco körül kéne forognia a világnak, de tizenéves korban állandóan változik az ember, ilyenkor alakul ki a személyisége amit olyan dolgok is befolyásolnak amibe nem feltétlenül lát bele külső szemlélődő (családi háttér, traumák vagy nagyobb magánéleti események). Ilyenkor ismerkednek az emberek a világgal, az új hatások könnyen lehet hogy az ember személyese egyik pillanatról a másikra gyökeresen megváltozik. Nincs olyan hogy ilyennek vagy olyannak kell lenni, a fő feladat ebben a korban a fejlődés, önmagunk megismerése, a felnőtté válás felé haladás (mert ezt nem a kor szabja meg, hanem az ember fejlettsége). És persze eleinte a szülőnek, később egyre inkább magának az embernek a felelőssége az hogy mindez megvalósuljon.
Te is még rengeteget fogsz változni, és ahányszor visszatekintesz a korábbi énedre, mindig észreveszed majd hogy közel sem voltál ideális még akkor sem amikor azt gondoltad. És ez jó mert azt jelenti fejlődtél :)
Szóval összességében jó hogy van ami érdekel, vannak céljaid és céltudatos vagy. Csak ne ragadjon magával az önteltség. Így tovább.
Elég sok embernek már agyára mennek az ilyen típusú kérdések. Mert manapság a fiatalok körében mindenki különcnek, vagy különlegesnek akar tűnni, aki más mint a többi, pl mert nem iszik vagy nem dohányzik. Én is rengeteg ehhez hasonló kérdést láttam, és állandóan csak fogom fejem, amikor ugyanazzal az erőltetett sablon szöveggel akarnak különlegesnek tűnni feltehetőleg olyan emberek akiknek a viselkedése egyébként nem igazán tér el a másik 100 korabeli viselkedésétől. És természetesen isten ments hogy magukról bármiféle negatívat írjanak, míg mások negatív tulajdonságait az egekig fokozzák...
Te kivételesen tényleg normálisnak tűnsz, de tudd hogy 1000 másik ilyen kérdés van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!