Van egy ember kinek van két jó barátja, és te vagy közülük az egyik, néha miért érzed szarul magad ha mindhárman vagytok?
feltételezem nem én vagyok az egyedüli ebben a helyzetben
miért van néha az az érzésem, hogy ők ketten jobb viszonyba vannak mint velem a srác.
mintha a srác valami baromi hangulatember fóbiában szenvedne, annyira más mikor hárman vagyunk egy térben egyszerre.
én miért nem lehetek ez a középső ember? személyiségbeli kérdés ez, vagy mi?
Vannak esetek, amikor megalapozott ez az érzés, mert a másik kettő egyértelműen jobb viszonyban van egymással, mint a harmadikkal.
Viszont ez nincs mindig így és itt jön képbe a pszichológiai tényező: ha valaki alsóbbrendűnek vagy hátrányban levőnek érzi magát adott társaságban ( legyen az 2,3,4,5....személyből álló ), az aligha a társaság miatt van. A magánéleti problémák köthetőek inkább ide, mert ezek vetülnek ki az emberi kapcsolatokra és amúgy mindenre, ami körülötted van.
Ha nem vagy megelégedve saját magaddal, akkor nem leszel megelégedve a másokhoz fűzött viszonyoddal sem. Ez érvényes barátságra is és érvényes párkapcsolatra is. Nem véletlenül van az sokszor, hogy adott párkapcsolat nem a közös problémák miatt megy tönkre, hanem az egyik fél magánproblémái miatt. Ugyanis te mindig úgy viszonyulsz a környezetedhez, ahogyan viszonyulsz saját magadhoz is. Ha az utóbbival gondok vannak, akkor az előbbivel is gondok lesznek. Aki nincs egyensúlyban saját magával, az nem lesz egyensúlyban másokkal sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!