Mit tesztek, ha elveszítitek a motivációt?
Világ életemben könnyen ment az, hogy ha valamit akartam, meg is csináltam. Kűzdöttem, mint egy farkas.
Mindig találtam motivációt.
Lediplomáztam, férjhez mentem, szültem egy gyereket és egyszerűen elment a "kedvem" a további dolgoktól. Szakmérnöki diploma előtt állok és egyszerűen megijedtem. Be fogom tudni fejezni? Tudok majd dolgozni?stb. És ettől teljesen összesetem belül. Nem megy a tanulás, nincs kedvem semmihez. És ez nem mehet így tovább.
Szeretném visszaszerezni az "erőm"! Hogy csináljam?
Ez a bringás ötlet nagyon tetszik!!! Jó hűvös levegő kitisztítja a fejet és felkavarja a pangó vért!
Kérdező: nem lehet, hogy csak nem találtál megfelelő célt? Úgy értem, minden célod (diploma, férj, gyerek) eggyel "magasabban" van számodra az előzőnél. A szakmérnöki pedig nem illik a sorba, inkább visszalépés. Lehet, hogy mást kellene keresned. Vagy nem jól fogalmaztad meg magadnak a célt: azért szakmérnökizel, hogy több pénzt keress? Vagy azért, mert ennél jobb foglalkozást ki se lehetett volna találni a számodra??
Ha az előbbi, akkor kínkeservvel, de megcsinálod, ha az utóbbi, akkor csak pillanatnyi kétségbeesés és önbizalomvesztés jöhet szóba, egyszerűen csak tovább kell készülnöd elmélyülve a diplomára és újra megjön a kedved.
Mi viszi el az energiádat? Mi az, ami erőt ad? A válasz benned van. Írd le egymás alá, és gondold végig.
A drive, a hajtóerő. Hova tűnhetett? Mi a cél? A diploma? A munka? Esetleg fontosabb a család? Mi riaszt?
Szerintem most lehet, hogy nem érzed magad elég jónak.
Mármint a szakmádban. Vagyis kompetensnek nem érzed magad?
Létezik olyasmi is, hogy a program, amit otthonról hoztál (ami lehet, hogy kimondatlan) akadályoz téged, és most lépett érvényre. Pl.: a mama szerint nélküle úgysem megy, vagy a papa szerint egy nő inkább a fakanál mellett legyen, vagy a nagyi szerint mérnöknek férfiak mennek, vagy a nagypapi szerint ne légy túl jó, vagy ne légy túl okos, vagy a túl jó nőt elhagyja a férje. Lehet egy sorskönyv, ami működésbe lép, mielőtt elérted a célod. Vagy sok minden más.
Jó lenne tudnom, hogy dolgozol, vagy otthon vagy a gyerekkel. Teljesen más élethelyzetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!