Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan lehetne az önuralmat...

Hogyan lehetne az önuralmat fejleszteni?

Figyelt kérdés

Eredetileg a fogyókúrámban tapasztaltam meg, hogy semmi, de semmi önuralmam sincsen. Aztán jobban belegondoltam, és rájöttem, hogy nem csak a fogyókúrában van jelen az önuralmam hiánya.

Nem tudok

- tanulni. Tudom, kellene, és mindig mondom magamnak, hogy na most tanulni fogok, akármi is fog történni. De nem megy. Elkalandozik a gondolatom stb, és aztán inkább abba is hagyom.

- megálljt parancsolni. Mindig úgy indulok neki az édesség evésnek, hogy csak két darabot eszek, aztán befalom az egészet. Ott is mondom magamnak, hogy ez az utolsó, komolyan, ezt nem csinálhatom, fegyelmezni kell magam, de nem megy.

- intenzíven sportolni. Mindig amikor leizzadok, jön egy érzés, hogy most már elég jól edzettem, már izzadok (egy kicsit), abba lehet hagyni.

Tudom, lehet hogy jobban nézne ki ez a kérdés a fogyókúra kategóriában, de nem olyan válaszokra van szükségem, hogy: nézegesd a képet, amilyen lenne akarsz, gondolj erre-arra, gondold végig kell-e ez a chips stb., hanem olyanokra, hogyan lehetne fejleszteni az önuralmat. Vannak rá gyakorlatok?

2014. jan. 11. 16:48
 1/3 anonim válasza:
Önuralmat úgy tudod a legjobban fejleszteni hogy ha kitűzöl egy célt magad elé és ahhoz makacsul ragaszkodsz.Lehet hogy ott az a csoki,és meg ennéd de mondd magadnak azt hogy te fogyni akarsz szóval nem fogod megtenni.Lehet hogy mást is csinálhatnál de neked tanulnod kell mert jó jegyeket akarsz,és ezáltal sikeres akarsz lenni az életben! Mindig a célra kell gondolnod és ha közel vagy az elcsábuláshoz akkor mondogassd magadnak hogy nem szabad,nem kell az neked..stb. Hidd el menni fog,csak az a fontos hogy a jövőre gondolj! ;)
2014. jan. 11. 23:01
 2/3 anonim ***** válasza:
küzdősport, komolyan.
2014. jan. 12. 00:56
 3/3 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat, segítettek :)

küzdősport helyett jógázok... vagyis, nemrég kezdtem, de eddig becsületesen csinálom (itthon). Mivel kezdő vagyok még, ezért a hatha jógát gyakorlom, de szeretnék magasabb szintre jutni :)

2014. jan. 12. 09:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!