Feltétel nélküli szeretet. Volt, de most már nem igazán élem át. Mit tehetnék érte? (kifejtem)
Pár éve még úgy éreztem emberek között vagy akár egyedül, hogy feltétel nélkül szeretem a világot. Amolyan minden rendben volt, egységet éreztem, hogy nem egy különálló valami vagyok, hanem minden harmóniában van és a jó és rossz fogalma távol állt tőlem, minden csak "volt", és "átéltem". Anyagi világtól függetlennek tűnt innen nézve.
Aztán jött az első hosszabb párkapcsolatom, majd rögtön rá beleugrottam a másodikba, és közben megismertem olyan érzéseket (féltékenység, irigység, düh) amiket addig csak láttam, de nem estem áldozatául hogy szenvedjek tőlük.
Amolyan átlagossá váltam ezektől a kapcsolatoktól.
Vagy inkább a naív, elfogadlak úgy ahogy van hozzáállásból sebezhető vagyok és félnem kell tőled attitűd lett a mindennapos bennem, amitől ellenségesen viselkedek gyakran.
És hogy őszinte legyek, rohadtul hiányzik, hogy nem tudok szívből szeretni... Legfeljebb csak apró tovatűnő szikrákban... Szeretném újra szeretni az embereket. Újra szeretni a Napot, a földet, sőt, az eldobott szemetet az út szélén..mindent.. De úgy érzem meg lettem sebezve. Úgy érzem elszakadtam a világtól és mostmár én vagyok és a világ külön-külön, nem pedig egy egész.... El akarok menekülni dolgok elől és megragadni más dolgokat...
Azt hiszem ismerek "eszközöket", hogy újra tisztább legyen a lelkem és tudom mit tehetnék hogy újra harmóniát éljek át a szenvedés helyett. (Pl meditáció, érzelem elengedés, NLP, hasonló eszközökre gondolok.)
De félek újrakezdeni.... Nem tudom ezt kell-e tennem... Nem tudom mit kéne kezdenem magamal...
Igazából mélyen magamban érzem, hogy adni szeretnék a világnak, de most nincs mit. Korábban mikor éreztem a világ felé a szeretet, akkor a puszta jelenlétemtől nyugodtabbak voltak az emberek és örültek nekem, akkor is ha nem tudtunk miről beszélgetni. Jó volt a kisugárzásom :)
Ez már nincs. Szeretném újra elérni ezt, de nem merek lépni... Nem tudom mire várok. Tanácstalan vagyok, hogy 25 évesen mit kezdjek magammal. Egyébként férfi vagyok :D
Igazából nem is tudom hogy mi pontos kérdésem. De hátha valamelyikőtök ír valamit ami eszébe jut és azt hiszem ha írtok valamit, csak jó sülhet ki belőle!
Köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!