Kire mondják hogy nagyon érzékeny?
Azért, mert valakivel lehet érzelmektől telítetten beszélgetni, és elsírja magát egy filmen az még nem jelenti azt, hogy érzékeny!!!
Én is szoktam sírni 1-1 érzelmekkel átszőtt film végén, mégsem vagyok érzékeny, sőt...
Az érzékeny ember nem tudja befogadni az érzéketlen külső ingereket racionálisan. Az érzéseiket nem tudják palástolni egy rossz szóval sírásra egy jóval pedig nevetésre lehet ösztönözni őket...Vigyázni kell rájuk, mert olyanok, mint az üvegpohár...Leejted eltörik. Ha nem megfelelően szólsz hozzájuk nem racionális ingereket válthatsz ki belőlük...Érzékennyé válhat egy amúgy érzéketlenebb ember is, ha lelki eredetű problémáit elfojtja, mert egy bizonyos tűréshatár után az érzések kifakadnak, ha megfelelő inger éri a delikvenst...
Sokan láttunk már olyat, hogy egy hétköznapi mondat, amely önmagában nem vált ki érzelmet sírásra késztethet valakit, ezt az elfojtott lelki töltet túlcsordulása okozza. Ez nem feltétlen az érzékeny emberekre jellemző.
31/F
Szerintem meg épp ez az, hogy az érzelmes az érzékeny emberek egy kicsit fejlettebb ember faj! Az érzelmi skála minden fokozatát képesek érezni és kimutatni, míg egy érzéketlen tuskó a másik embereket csak megbántani tudja, miközben a saját lelkét is leépíti. Míg az érzelmesnek pedig az egész lelke a szíve csordulásig tele van érzelmekkel. Érzelmekkel tanulni is sokkal könnyebb mint azok nélkül. sokkal jobban lehet figyelni a dolgokra, sokkal precízebb munkát tudnak végezni. És elhiheted nekem, hogy amikor a faj a világ a föld az emberiség kihalása lesz a fő tényező nem a fatökű, falábú, falelkű jégcsap fogja megmenteni az embereket...
amúgy az érzékeny emberek sokkal jobban ki tudják tapintani a lényeget, néha szavak nélkül is megértik a másikat, átlátnak az embereken, tisztelet tudóak, sosem lopnának csalnának hazudnának. A zenéhez, az íráshoz nagy tehetségük van. És még a tánchoz is. És persze az érzelmes emberek jobban tudnak hatni más emberek lelki világára is. Sajnos nagyon törékenyek lelki szinten az ilyen emberek. Bármivel bármikor meg lehet bántani, de ez nem azt jelenti, hogy hiszti rohamot fog kapni, lehet hogy 4xen fogja vissza bántani az illetőt. De a lelkébe egy világ omlik olyankor össze. Saját maga viselkedése és a másik bántása miatt is.
Arra aki tényleg nagyon érzékeny! Milyen idióta kérdés! Értelmező kéziszótár--> érzékeny Mindent megtudsz v Google-->érzékeny szó jelentése
Ne mondd h nem tudod, mit jelent, mert lehidalok...!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!