Szabad embernek érzed magad? Mit jelent számodra a szabadság?
Nem.
Az életben nincs olyan dolog, ahol ne ütköznénk szabályokba, amik korlátoznak. Ezek a szabályok ott vannak mindenütt és mi akaratlanul is betartjuk őket.
Reggel muszály felkelni és iskolába menni.
Muszály pontosnak lenni.
Muszály figyelni.
Nem ehetsz, ihatsz, vécézhetsz, telefonálhatsz, beszélgethetsz, aludhatsz amikor akarsz.
Muszály átlagosan beszélni, öltözködni, írni, énekelni, gondolkodni, vagy kinéznek/kiközösítenek.
Nem vehetsz meg amit akarsz mert a pénz korlátjába ütközöl.
Nem mehetsz oda, ahova akarsz, nem utazhatsz kedvedre.
Később muszály dolgozni, eltartani a családot, etetni a gyerekeket, fizetni a számlát...
Vagy itt van még a kedvenc idézetem:
"Tudd meg: szabad csak az, akit
Szó nem butít, fény nem vakít,
Se rang, se kincs nem veszteget meg.
Az ki nyíltan gyűlölhet, átkozhat, szerethet,
A látszatot lenézi, meg nem óvja,
Nincs letagadni, titkolni valója.
/Heltai Jenő/
Én szabadnak érzem magam és az is vagyok. Nem is vagyok átlagos, az emberek kuloncnek tartanak amiért nem olyan vagyok, mint mások, és ez miatt általában magányos vagyok, de barátok persze mindig akadnak, akik azért szeretnek, amilyen vagyok.
Itt jut eszembe egy idézet vagy mondás:
Inkább utáljanak azért aki vagyok, mint szeressenek azért, aki nem vagyok.
Nem szoktam senkinek jópofizni, úgy általában oszinte vagyok, és semmit nem csinálok csak azért, mert úgy muszáj meg úgy kell, meg mert mások is úgy csinálják...
Olyan ruhát veszek fel amilyet akarok, oda megyek ahova akarok és jól érzem magam, mert érzem, hogy szabad vagyok és nem érdekel azok véleménye, akik nem ismernek, lenéznek! :)
Hát igen...Én am a kérdezővel értek egyet,ugyanigy vagyok X)
akárhányan is röhögnek ki elmegyek kék meg lila hajjal suliba, meg felveszek össze nem illő cuccokat, mert vállalom.Mert nem félek attól hogy mi lesz,mert így vagyok önmagam,valaki csak marad aki szeret..X)
Engem csak az akadályoz meg igazábol nemnagyon ismerek ojan embereket mint én,és nem mehetek oda ahova akarnék, mert nincs kivel :|
Az utcán meg nyilván nem szólíthatom le az embereket, mert azzal semmire nem mennéék..XD
De maximális szabadsága senkinek sincs...Csak minnél közelebb állj hozzá..:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!