Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Lelki eredetű probléma lehet?...

Lelki eredetű probléma lehet? /Bővebben lent. /

Figyelt kérdés

Nem tudom miért, de néha rám törnek bizonyos fura érzések.

Egyik héten még jó kedvem van, aztán egyik napról a másikra minden megváltozik.

Van, hogy hetekig rossz kedvem van, nincs kedvem semmihez, depressziós vagyok, és van, hogy az öngyilkosságon gondolkozok /van, hogy akaratomon kívül is ../

Egy darabig bírom .. de aztán egyre többször rám tör a sírógörcs, napokig kibírom, de aztán napokig zokogok, mert már nem bírom visszatartani.

Nem szívesen beszélek róla, de mikor már apumat is nagyon zavarja, leülünk beszélgetni .. persze én nem nagyon akarok, de ő mindig erősködik, hogy ezt igenis meg kell beszélni.

Van 2 beteg tesóm, és ha nincs itthon anyum vagy nem ér rá, akkor a család összes gondja az én nyakamba "szakad".

Én ezt nem érzem megterhelőnek, de anyu szerint 15 évesen ez nagy teher számomra, és mivel egyébként is nagyon "lelkis" vagyok, ez lehet a probléma, és el akar vinni pszichológushoz, de ez nekem egyáltalán nem tetszik ..

Mi lehet a probléma ?

van, aki hasonló gondokkal küzd ?

Gúnyolódó válaszokat nem szeretnék.

Előre is köszönöm a normális válaszokat.

(Lány 15)

2013. nov. 29. 11:33
 1/3 anonim ***** válasza:

Egy közhelyes mondattal indítanék: Ez ezzel a korral jár. De tudom, hogy ez nem vigasztal. Én is voltam hasonló helyzetben csak rajtam senki se vette észre, hogy gond van és ez még jobban elszomorított. Most 18 évesen még mindig beesek ebbe a gödörbe és alig bírok kimászni, habár ez már ritkább... Szóval örülj neki, hogy beszélni akarnak veled erről és nyugodtan nyílj meg a szüleidnek. Ők tényleg jót akarnak és tudod vannak olyan dolgok, amiket a felnőttek egy perc alatt helyre tudnak tenni. :) Még egyszer hangsúlyoznám, hogy NYUGODTAN nyílj meg nekik és beszélj ki magadból mindent és ha így teszel lehet egy pár hónap múlva már kis hülyeségnek fog tűnni és boldog leszel ismét.

18 L

2013. nov. 29. 12:18
 2/3 anonim válasza:
Ha pszichológushoz nem szeretnél menni, akkor mondd el a szüleidnek, hogy mi újság, egyszerre oldanál meg több dolgot ezzel.
2013. dec. 1. 02:34
 3/3 hosszúhajú ***** válasza:
tehát, ha nincs otthon anyud, akkor 15 évesen te a vagy a tesóid pót anyja? nem éled meg a saját korodat. Persze, hogy lelki dolog, te most gyerek vagy, és ha a felnőtt szerepbe kényszerülsz, az hat a lelkedre, nagyobb rajtad a nyomás, mint egy átlag 15 évesen. Ugyanennyi idős koromban, bizonyos mértékben én is felnőtt szerepbe kényszerültem, és bizony sajnálom, hogy nem beszéltem meg ezt szakemberrel, mert titkolóztam, elfojtottam mindent, ezért később csak rosszabb lett. Olyan pszichoterapeutát keressetek apuddal, aki előtt úgy érzed képes vagy megnyílni, szimpatikus. ha őszinte vagy, fog tudni segíteni.
2013. dec. 10. 02:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!