Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ti hogyan éltétek meg az első...

Ti hogyan éltétek meg az első munkahelyeteket?

Figyelt kérdés
Én találtam egy nagyszerű munkát, a szakmában amit végeztem, laza munkaidő, jó fizetés, elismert multinacionális cég fejlődési lehetőségekkel. Azonban engem nagyon megrémiszt, hogy elmegyek itthonról 6-től 17:30-kor érek haza, fáradtan és nincs semmire sem kedvem...nameg időm se. Ez nagyon lehangol. Nehezen tudom elképzelni így az életem...semmire sincs időm. 23 éves vagyok, még szeretnék "élni", mert ez nem élet. Félreértés ne essék, szeretem a munkám, mármint amit kell csináljak, de napi 8 órában unalmas és fárasztó is.
2013. nov. 24. 22:26
 1/7 anonim ***** válasza:
Én meg 12 órában dolgozom, mostanra már jól meg is utáltam. De ahhoz, hogy egyszer a saját lábamon álljak, ahhoz kell még egy kis tőke amit beletudok fektetni. Ja, és már 2 vagyok ott! 22/F
2013. nov. 24. 23:10
 2/7 anonim ***** válasza:

Első hónap jó volt, jó fizetés pár túlóra. Második már sz@r több túlóra kevesebb fizetés (hála a keretidőnek) utána csak romlott a következő 7 hónapban. 9. hónapra oda jutottam hogy 6 órásként bementem reggel 7:00ra és hazajöttem 22:00kor, egész nap volt 40 percem, de közben is azt hallgattam hogy még mennyi meló van mára. Néha napján kaptam 1 szabadnapot.

Persze mikor megláttam az elszámolásomat, akkor mondtam hogy elég, és kiléptem!

2013. nov. 25. 15:18
 3/7 anonim ***** válasza:
A nyóctól négyig már az elején (szakmai gyakorlat) kikészített, azóta célom hogy kerüljem az ilyen melókat. Kevés a lehetőség, de van. Persze a legjobb önállónak lenni lenne. Szívesen dolgozok egy huzamban 6-8-10-12 órákat is, de a saját tempómban. Minden nap 8 óra munka számomra egyenlő egy egésznapos foglalkozással. Utána úgysincs semmire ideje, ereje az embernek.
2013. nov. 25. 19:46
 4/7 A kérdező kommentje:
És a legrosszabb, amikor belegondolok, hogy az életem hátralevő részében ezt kell csináljam.
2013. nov. 25. 21:39
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem biztos... és most ne mlm-ekre gondolj ;) Egyrészt vannak más beosztású munkák (mondjuk nem tudom mennyire lehetséges a te szakmádban), másrészt ott a vállalkozói lét. Ami szintén nem egyszerű, de sokaknak jobban bejön.

Más meg attól őrül meg, ha nincs valahová minden nap ugyanakkor, ugyanannyi időre bemennie.

2013. nov. 25. 22:18
 6/7 A kérdező kommentje:

Amíg munkanélküli voltam én is képes voltam bármire egy munkáért. Azért az sem jobb ha az ember munkanélküli...úgy haszontalannak érzi magát mindenki. Nemeg hiába van idő ha nincs pénz. Napi 5-6 óra meló tökéletesen elegendő lenne. Mellett lenne élete is az embernek.

A magánvállalkozás nem oldana meg semmit, mivel (főleg az elején amíg mindent én kell csináljak) a nap 24 órájában dolgoznom kéne.

2013. nov. 26. 20:26
 7/7 anonim ***** válasza:
Meg ráadásul lássuk be, hogy egy vállalkozáshoz, nem kevés tőke is kell! Anélkül, nem hosszú életű sajnos, főleg ebben a gazdasági megtorpanásban érezhető egy kicsit.
2013. nov. 26. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!