Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek figyelemreméltó,...

Szerintetek figyelemreméltó, ha egy sérült ember már ennyi sikert elért az életben?

Figyelt kérdés
Rólam van szó. Évfolyamelső vagyok a főiskolán. Angol középfokú nyelvvizsgával rendelkezem, az iskolai Tudományos Diákköri Konferencia Versenyen különdíjas lettem, mely álláspályázatnál előny. Továbbá alkalmanként diákmunkákat is elvállalok. Sajnos nem tudom hogyan kezeljem megfelelően az irigykedő emberek rosszindulatú beszólásait. Ha tudtok nekem ebben segítséget nyújtani azt nagyon megköszönném.
2013. nov. 21. 08:04
 1/3 Zoli7754 válasza:

Bizonyos értelemben szinte mindannyian sérültek vagyunk.Van akin ez látványos , és van akin ez nem látszik. Mindegyikünk úgymond "kompenzáljuk" a "sérüléseinket".Van aki rossz indulatú beszólásokkal, irigykedéssel, van aki pénzzel, hatalommal, van aki kiemelkedő spórteljesítménnyel, kiemelkedő tanulmányi eredményekkel, és még végtelenségig sorolhatnánk.Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden kiemelkedő teljesítmény mögött feltétlenül "kompenzáció"lenne.

Nem szeretnélek megbántani, de a kérdésfelvetésedből, illetve a kiegészítő magyarázatból nekem egy kicsit az "jön le", hogy egy kicsit "kompenzációként" éled meg ezeket a sikereket. Amivel persze semmi baj, csak van egy olyan hátulütője, hogy a "rosszindulatú, irigy megjegyzések ilyenkor jobban eltalálnak bennünket.Érzékenyebben érintenek bennünket.Tehát egy picit úgy jön le , hogy "bár én sérült vagyok , de bebizonyítottam, hogy vagyok olyan jó mint ti, sőt még jobb is ".Szeretném hogy megérts! Nem állítom hogy ez a valóság , de valami ilyet érzek a megfogalmazásod mögött.Lehetséges , hogy mások is éreznek hasonlót, viszont , ők talán nem látják a saját sérüléseiket és ezért vagdalóznak.Magamon azt figyeltem meg, hogy ha valamit örömmel teljes természetességgel csinálok, tehát nem az eredményért vagy az elismerésért , akkor "nem találnak el " a rosszindulatú megjegyzések.Eleve nem is nagyon találkozom velük, másrészt ha elő is fordul ilyenkor egyáltalán nem zavar.Viszont ha valamit azért csinálok, mert bizonyítani akarok, több akarok, jobb akarok lenni másoknál, akkor mindig megtalál a "rosszindulat, és irigység".Persze ez rosszul esik nekem is. Nem állítom , hogy ez mindenkinél így működik. Figyeld meg magadon , hogy Nálad ez hogy működik.Mert ha Nálad is hasonlóan működne mint nálam akkor már meg is kaptad a választ a kérdésedre.

2013. nov. 21. 08:58
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm az építő hozzászólást. Azt a szüleim is mondták, hogy senki nem tökéletes és mindenkinek vannak erényei és hibái.
2013. nov. 21. 09:10
 3/3 Zoli7754 válasza:
Nagyon szívesen.Én meg köszönöm a kérdésedet.Ha a kérdésedet magamra is vonatkoztatom , a kérdésed is építő..)
2013. nov. 21. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!