Utálom az emberek! És mindent amit csinálnak. Mit tegyek?
Egyszerűen utálom nézni, ahogyan vihognak teljesen hülye dolgokon. Úgy érzem úgy beszélnek velem, mint egy ronggyal, számba se vesznek, semmi tisztelet nincs bennük. Utálom ha azt mondják, hogy szőke vagy az ehhez hasonló beszólásaikat aztán hozzáteszik, hogy 'csak vicceltem'. Az osztályomban, sulimban, környezetemben is folyton azt tapasztalom, hogy mindenkit kibeszélnek a háta mögött, aztán meg a szemükbe nyalnak. Nem szeretek nagyjából senkivel sem beszélgetni, hiszen úgyis mindig előfordul, hogy megsértenek. Otthon is inkább bezárkozom, egyedül sokkal jobban szeretek lenni, akkor senkinek és semminek nem kell megfeleljek, azt csinálhatok, amit akarok.
Viszont észrevettem, hogy nagyon együtt tudok érezni az emberekkel. Régebb túlságosan is megbíztam bennük, mostmár senkinek nem szeretem elmondani a dolgaim, pedig igazán szükségem lenne egy igazán jó barátra, aki meg is értene és megbízható is lenne.
A másik nagy problémám, hogy egyszerűen nem tudom kimutatni az érzéseim. Még a családomnak sem pedig őket aztán tényleg szeretem, és ezt szeretném kimutatni de képtelen vagyok rá, úgy érzem, hogy akkor másmilyennek látnának, sokkal törékenyebbnek, és nem értem miért gondolom, hogy ez baj lenne, hisz ők sok szeretetet, megértést sugároznak felém, és csak bennük bízok meg teljesen.
Filmezéssel, olvasással töltöm a napjaim vagy csak lefekszek, és elképzelem, hogy én is olyan vagyok mint a többiek, mindenem meg van, amit szeretnék. Filmezni meg olvasni azért szeretek, mert olyankor más életébe kerülök, ami bizonyára jobb, mint az enyém. Tanulni is szoktam, ebben legalább jobb szeretnék lenni mint mások. Külsőmmel sem vagyok megelégedve, a hajam sosem áll jól, a bőröm sem szép és felesleg is van rajtam, persze mások szerint ez nem így van, de ezt megint csak nyalizásból mondják. Öngyilkosságra is sokszor gondoltam, bár ezt nem tudom miért, hiszen tényleg mindenem meg van, azonkívül amiket fenebb felsoroltam, elképzelem, hogy hogyan is búcsuznék el meg ilyeneket (beteges). Na és ilyenkor eszembe jut, hogy van aki ennél rosszabb körülmények között él mégsem panaszkodik, hanem örül annak ami van, és ilyenkor csak egy magát sajnáltató, elégedetlen, megőrült lány jut eszembe, ha magamra gondolok. Szeretnék én is olyan lenni, mint más, de nem tudom hogyan kerüljek ki ebből a helyzetből. Ez 2 éve tart amióta új suliba jöttem, új osztálytársakat szereztem, addig teljesen rendben voltam, még ma is jobban szeretek lenni a régi osztálytársaimmal, most meg azokat is hanyagolom. Kérem tanácsoljatok valamit (nem igazán jönne jól az "őrült vagy" válaszok a mostani helyzetemben), és köszönöm annak aki ezt végig is olvasta!
"Ne vádolj, ne fogadkozz,
Ne légy komisz magadhoz!
Ne hódolj és ne hódíts,
Ne csatlakozz a hadhoz!
Maradj fölöslegesnek,
A titkokat ne lesd meg..
és ezt az emberiséget.. hisz ember vagy, ne vesd meg!!!!!!!!!!"
Szia!
Nem vagy egyedül, nagyon sok embernek (köztük nekem is) ugyan ez a problémája, mivel a körülmények amik miatt kialakult ez az elkerülő személyiség azonosak.
AVPD (Elkerülő Személyiségzavar) - google.
Úgy kb. 7 éve így élek (nem részeltezem, hosszú lenne), most kezdek kilábalni belőle, hidd el nem szeretnéd így eltölteni a fiatalságodat. Rengeted tanácsot tudnék adni, megpróbálom összefoglalni.
Egy kis elemzés:
"mindenkit kibeszélnek a háta mögött, aztán meg a szemükbe nyalnak"
Minden ember csinálja, csak más szinteken. Egyszerűbb, mintha az adott személnyek mondanád el a vele kapcsolatos problémáidat. A legtöbbb ember kerüli a konfliktusokat. Ez van.
"Nem szeretek nagyjából senkivel sem beszélgetni...semminek nem kell megfeleljek"
Teljesen egyértelmű, biztonságban üldögélsz a komfort zónában, senki nem bánthat meg. Viszont az élet sajnos ezen a buborékon KÍVÜL zajlik.
"nagyon együtt tudok érezni az emberekkel"
Az empatikus készségem nekem is rengeteget fejlődött ezidő alatt. Sok emberben csalódtál nemde? Az emberi faj könnyen alkalmazkodik. Kifejlesztettél, egy olyan "képességet", amivel pusztán az emberek metakommunikációjából le tudod szűrni, milyen emberről is van szó. Így tudod, kiben bízhatsz meg. Ez egy jó dolog.
"lefekszek, és elképzelem, hogy én is olyan vagyok mint a többiek"
Daydream, mindenki csinálja. Ebből látszik, hogy nem is igazán utálod az összes embert. Legyél az a személy, aki az ilyen álmaidban vagy. Napközben emlékeztesd magad rá, írd fel valahova.
"Külsőmmel sem vagyok megelégedve"
Senki sincs magával teljesen megelégedve. Hozd ki magabdból a legjobbat, amin meg nem lehet változtatni azzal ne foglalkozz.
Tanácsok.
Kilépés a komfort zónából: csinálj olyan dolgokat, amitől félsz. Elején rossz lesz, viszont ha meg merted tenni rájössz, hogy nincs mitől félned, és megnő az önbizalmad.
Igen!: Mondj igent több dologra. Pl. ha valaki elhív valahova, menj el. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenre mondj igent.
Külső: Ez a legegyszerűbb. Felesleg: sportolj és egyél rendesen (minimális
szénhidrátbevitel), menj el aerobic órára + futni. Haj + bőr: nő vagy, kenj magadra
egy kis alapozót. A hajaddal is lehet valami kezdeni szerintem...
Még iskolába jársz, rengeteg ember közül válogathatsz. 100% hogy van szimpatikus ember abban az iskolában, a téma adott (lecke, tanár, dolgozat stb..) kezdésnek jó.
Ha szeretsz a régi osztálytársaiddal lenni, akkor tedd azt.
Ha cikiznek, megbántanak: Te ott tudod elkövetni a hibát, ha ezzel akármilyen szinten is, de elkezdesz foglalkozni. Nincs annál nagyobb elégtétel egy irigységből rosszindulatú ember számára, mint mikor látja, hogy sikeresen elrontja a napodat.
Egy jó tanács: nem kell kiröhögni, nem kell visszavágni, a legnagyobb büntetés, ami egy ilyen embert érhet, az az, ha ignorálod, észre sem veszed. Ha foglalkozol vele, még a végén fontosnak érzi a véleményét.
"Rosszul áll rajtad az a nadrág"
válasz: "Ja."
A lényeg hogy ne vegyék észre, hogy bármilyen érzelmi reakciót kiváltottak belőled.
Sok sikert! ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!