Érzelmi analfabéta vagyok?
Üdv,
17 éves srác vagyok,
Egy hatalmas gondom, hogy nem igazán tudom megkülönböztetni az érzéseimet illetve az érzelmeimet...
Korábban, egy-két éve még úgy ahogy meg tudtam...
azóta történt egy-két dolog amik ahoz vezettek, hogy bármit érzek, nem mondom el, bármit gondolok, nem mondom ki, csak elfolytok mindent...
mindenkinek olyan arcot mutatok, amit épp kell...
viszont attóól tartok, hogy emiatt teljesen elvesztettem az emocionális 'énemet'
nem tudom mikor mit érzek...
ezt példákkal illusztrálnám:
Ha egy lány kedvesen szól hozzám, hajlamos vagyok beleszeretni.Teszem azt egy osztálytársam, akivel most beszélek először köszönt, kedvesen mosolygott és meg kérdezte mizu? Elöntött egy érzés, és ezt eléggé furának tartotam...
pláne, hogy ő aznap a 2. ilyen lány volt...
vagy
Villamoson szoktam látni egy lányt, aki mindíg mosolyog,
nem tudom ki ő, hogy hívják, hány éves, MI ő egyeltalán... de ha épp felém mosolyog megint összezavarodok.
Van egy legjobb barátom, akit megtanultam 'nem szeretni' ilyen módon, de néha annyira szomorú leszek, hogy kikunyerálok tőle egy ölelést (ő lány)
valamint elég gyakran a semmi miatt lessz semleges hangulatom.Van, hogy meditálok kicsit, akkor képes vagyok boldogságot előidézni magamban, de ez más történet, lényeg, hogy ehez hasonló semleges érzés fog el...
hogy egy darabig semmi sem érdekel, senki, nem fáj semmi, nem nyom semmi, nem kell semmi és senki... és egyszerűen nem értem akkor mi van... csak egy szorongás fog el, hogy most mégis mi van? mi vagyok?
Ez mi lehet? ezellen mit lehet tenni???
Bizonyos ismerősöm szerint Ashberger (bocsánat, ha elírtam) szindróma... pszichológushoz nem igen akarok elmenni, mivel egyrészt nincs rá keretem, másrészt időm,
illetve a fent leírtak miatt nem igen adnék ki magamból lényegeset neki... nem bízom a saját anyámban sem ><
Hali. 16F
"Hogy bármit érzek, nem mondom el, bármit gondolok, nem mondom ki, csak elfolytok mindent...
mindenkinek olyan arcot mutatok, amit épp kell... "
Teljesen így érzek én is. Kis korom óta ilyen vagyok. Ez nem azt jelenti hogy bezárkózott vagyok, és csendes. Hojoj! Egyszerűen nem merek érzelemből mondani semmit, mert félek mit gondol a másik, esetleg elromlik amit esetleg kiépítettem. De kb. több mint két éve van az hogy ott hagytam az Általánost. Ott volt egy lány, akit nagyon szeretem. Eleinte nem ismertem mert kicsit zárkózott volt. Később rájöttem hogy a legjobb csaj akit valaki láttam sajnos. Gyönyörű, nem egy seggre ivós bulizós p*csa csaj. Okos, értelmes is ráadásul. De az önbizalmam gátolt hogy egyszer is megdicsérjem. Az utolsó tanítási napon mikor rám nézet, akkor se mertem neki semmit se mondani. Azóta néha tűnődöm hogy de jó lett volna ha akkor megdicsérem. Azóta se találkoztam vele, sajnos, de ez miatt nem vagyok depressziós. Inkább kicsit máshogy viszonyulok a dolgokhoz. Néha megdicsérem a lányokat, mivel én is hajlamos vagyok egy szép köszönés után szerelmes lenni. Fél éve találtam egy lányt, aki ad nekem minden nap egy ölelést, és ezzel felvirágozza a napomat, viszont ő bele nem lennék szívesen szerelmes, mert tudom a csaj kicsit p*csa, szóval nem olyan kapcsolatra vágyom mint amit ő nyújtana. Szerintem csak egy igazi lány lenne erre a megoldás.
Köszönöm, amit éeírtál!
:)
igazából ugyan ez a helyzet velem is, általánosban nekem is volt egy oszttársam, akit megszólítani se mertem...
meg a többi...
kis erőt azért ad, hogy tudoim, nem én vagok az egyetlen ilyen, és ez nem feltétlenül rossz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!