Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit tegyek, ha azt látom,...

Mit tegyek, ha azt látom, hogy reménytelen minden? Soha, sehol nem lesz jó nekem, ha így marad minden. Minden nap ugyanaz, most költözöm másik albérletbe, de nem tudom, meddig költözködjek, ahol megmaradhatnék.

Figyelt kérdés

Utálom az albérletet, de csak egy szobát tudok bérelni a fizetésemből, ami azt jelenti, hogy jó pár lakótársat el kell viselnem magam körül. Az a problémám, hogy tudom, soha nem lesz saját lakásom ebből a fizetésből.

Minden napom ugyanúgy telik el. Nem látom esélyét a pozitív változásnak. Már 5 éve nem lakom a szülőkkel. Senki nem segít rajtam, nem is akarnám. Ha utcára kerülnék valami okból, nincs "családom", aki "hazavárna". Nincs számomra olyan, hogy haza, csak annyi, hogy Magyarország. Szüleim akkor váltak el, mikor elköltöztem és eladták a házat, ahol felnőttem. Nincstelen vagyok. Igaz, van egy laptopom, amit apámtól kaptam, vettem tv-t, dvd lejátszót a saját pénzemből.

Ha innen elköltözök, lehet hogy jobb lesz, mert olcsóbb lesz és a társaság is normális. Nem tudom elmondani, mi a bajom. Mások mondanák, hogy örüljek annak, ami van, de nem bírom a folytonos egyforma napokat, heteket, hónapokat. Telik az idő változatlanul. Dolgozok,túlórázok, suliba járok, ennyi. Ha 30 éves koromig nem lesz saját otthonom, felkötöm magam, vagy nem tudom, mit csinálok, de nem fogok vándorcirkusz módjára élni. Unalmas.

2009. okt. 29. 12:37
 1/6 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
100%
Megértelek, nem könnyű az életed, nem csoda, hogy kicsit depis vagy. Tudod, őszintén mondom, és ne vedd zokon, szerintem az a bajod, hogy nincs társad, nincs célod, nem segítesz eleget másokon. Próbálj meg pozitív célt kitűzni, ne olyat, hogy akkor "felkötöm magam".
2009. okt. 29. 13:30
 2/6 A kérdező kommentje:
Nincs célom, mert minden reménytelen. Másokon nem fogok soha segíteni, mert eleget segítettem, és amikor nekem kellett volna valami, le sem tojtak. Anyám is mindig tőlem várta a segítséget, anyagiakban is, de amikor úgy volt, hogy utcára kerülök, le sem tojt. Soha többet senkinek semmit! Van barátom, de ő sem tud segíteni, csak végighallgatja a bajomat.
2009. okt. 30. 09:04
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

majd rendbe jön minden, csak hinned kell benne :)

csak koncentrálj a problémák helyett a lehetőségekre.

Ha itt az idő, rájössz te is, hogy miért írtam ezt!

2009. nov. 1. 12:28
 4/6 anonim ***** válasza:
51%

legyél öngyi:)

Csak vicceltem.Nem sok tanácsot atudnék adni.Sőt.Egye se!

2009. nov. 1. 18:55
 5/6 anonim válasza:
100%
Hát ebben az országban nem sokaknak adatik meg, hogy saját otthonuk legyen. Az emberek 90%-a adósa valamelyik banknak, akik zsinóron rángathatják őket vagy épp az utcára dobhatják bármikor. Ez megy ma. Szerintem nem te vagy a legrosszabb helyzetben, örülj, hogy nincs adósságod! Legalábbis így vettem ki a szavaidból. Szabad ember vagy. Csak tanulj, egyszer majd vége lesz és hirtelen lehetőségek nyílnak meg előtted. Most még nem látod az alagút végét, majd fogod. Ha meg a munkahelyeddel is baj van, válts! Képezd tovább magad! Tervezz! És érd el! Így csinálják mások is. Kitartás!
2009. nov. 1. 21:40
 6/6 anonim ***** válasza:

Ápolónő vagyok,férjem villanyszerelő,3+2+1 gyereket nevelünk(3 saját,2 keresztgyerek,1 szomszéd alkoholistáék lányát).Sejtheted mennyi pénzünk van:78+58+48=184ezer 8unkra.Ebből 62 a lakástörlesztés jelenleg.DE...boldogok vagyunk és elégedettek!!!!!Van munkánk van "6" egészséges,okos aranyos gyermekünk!!!!!!!Imádom a páromat és fordítva.Elfogultan imádjuk mindketten a munkánkat.Nézegetem a neten kiknek tudnék segíteni és amit kinő a legkisebb is elküldöm nekik.Csempészek mellé egy-egy tartós élelmiszert,játékot,termékmintát,amit találok.

Hihetetlen boldog vagyok a köszönő leveleket olvasva!!!!(saját pénzemen postázok!)Írok nagy cégeknek,hogy tudnak-e valamit küldeni ennyi gyerek mellett nehéz a megélhetés.Sokan küldenek mégtöbben nem...

Örülök neki,plusszt kapnak a gyermekeim,többet tudok elküldeni a nálam is jobban rászorultaknak.

Csomó szomszédom van és barátnőim akikkel jóban vagyok,megbeszélhetünk mindent.

CSALÁD,EGÉSZSÉG,MUNKA,BARÁTOK,SEGÍTŐKÉSZSÉG.Ennyi kell a boldogsághoz,semmi több!!!!

Neked csak a segítőkészséged hiányzik,talán ettől vagy boldogtalan.

Mi lenne veled ha tolószékbe kerülnél,megvakulnál,súlyos beteg lennél?(ezt nem bántásból írtam,csak azért gondolj bele milyen rossz nekik!!!)

Nem ok nélkül mondják,hogy a pénz nem boldogít!!!

Kívánok neked erőt,kitartást,sorsod jobbrafordulását!!!

2009. nov. 2. 13:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!