Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Tapasztaltatok ti már ilyet...

Tapasztaltatok ti már ilyet magatokon, vagy csak én reagálom túl a dolgokat?

Figyelt kérdés

Szóval, már kis korom óta, úgy van, hogy könnyen megijedek dolgoktól, főleg olyan dolgoktól, amiket nem tudok befolyásolni. Szóval arról van szó, ha látok egy filmet, mondjuk a pánikbetegségről, akkor én is sokszor el kezdek rágódni a dolgon, hogy nem vagyok-e pánikbeteg. Tehát, sokszor olyan dolgokon kezdek el rágódni, idegeskedni, amiket annyira úgy sem tudok befolyásolni, pl a halál, vagy ilyesmi és az a legrosszabb, hogy ilyenkor tudom, hogy csak magamat idegesítem, de nagyon nehéz elvonatkoztatni a dologtól és már sokszor attól félek, hogy beleőrülök. Szóval az lenne a kérdésem, hogy ti is tapasztaltatok-e már ilyet, illetve, hogy mit gondoltok erről, vagy mit javasoltok?

Előre is nagyon szépen köszönöm!

2013. júl. 30. 10:17
 1/8 anonim válasza:
Az idegbetegség teljesen más te nem vagy idegbeteg. Amugy ha én azt javaslom beszéld ki a problémáidat valamelyik barátodnak vagy egy ilynel foglalkozo orvossnak.
2013. júl. 30. 10:31
 2/8 anonim ***** válasza:
Kisebb koromban nekem is gyakran volt ilyen, végül rájöttem, hogy erre a legjobb megoldás, ha nem nézek ilyen filmeket. Unalmas percimben én is képes vagyok hasonló hülyeségeken rágódni, nem vagy egyedül :)
2013. júl. 30. 10:42
 3/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindkettőtöknek, komolyan, még ha a baj forrását megtalálni nem is sikerült de legalább a válaszaitok teljesen megnyugtattak! Köszönöm skacok!
2013. júl. 31. 20:13
 4/8 anonim válasza:
En is igy vagyok :) komolyabb forrasa nincs a dolognak, csak annyi hogy szeretsz olyan dolgokon agyalni amig messzebb alnak..tudod ilyan "nagy kerdesei az eletnek"... ezt orvos mondta nekem :)
2013. aug. 2. 22:16
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm haver! Igazábol nem is ezzel van a baj, hanem, hogy néha már átmegy rágódásba meg görcsölésbe, ezt akarom legyőzni.
2013. aug. 2. 22:18
 6/8 anonim ***** válasza:

ha lefoglalod magad valamivel mikor elkezdenél rágódni ilyeneken és eltereled a gondolataidat az segít átmenetileg,

én is pont ezt csinálom most pl neked írogatok ahelyett hogy ilyesmiken morfondíroznék.

hosszú távon a társasági élet segíthet elvileg mivel nem hagyják hogy elmerengj ilyesmiken elvileg

2013. aug. 5. 19:55
 7/8 A kérdező kommentje:

előző! köszönöm a választ, igazából már egy ideje én is ezt gyakorolom, tehát zenét hallgatok, igyekszem legyőzni a félelmeimet, önbizalmat növelni. Az igazság az, hogy katona (pontosabban honvéd, mert semmi pénzért nem szolgálnék usában, vagy franciaországban) szeretnék lenni, csak sokszor eltöprengek, hogy mi van, ha nem fogom bírni pszichológiailag a gyűrűdést, bár ott elvileg meg, pont, hogy nem is nagyon van időd gondolkozni ilyesmin, de többek között az adna értelmet az életemnek, mivel a legnagyobb kapaszkodó, amibe tudok fogódzkodni, az az, hogy az életemmel honfitársaimat szolgáljam, tehát, hogy valami fontos hazafias célt szolgáljak, csak félek, hogy pszichésen nem lennék rá alkalmas :/

Nade visszatérve erre, én azt hallottam, hogy azzal, hogy magunkba folytjuk (ergo eltereljük) ezeket a gondolatokat, akkor csak eltemetjük mélyen magunkba, nem legyőzzük őket, persze ilyenkor felvetül a kérdés, hogy lehet, hogy nem is legyőzni kell őket, hanem egyszerűen hidegen hagyni.

2013. aug. 6. 10:35
 8/8 Égaművész válasza:
Valamennyi szorongás van mindenkiben. A szorongást oldani kell. Próbáld magad kívülről szemlélni, amikor rád jön. Ne hagyd, hogy bepörgessen. Vegyél mély levegőt, és gondold át. Könnyebb lesz. Ne halogasd az olyan dolgokat, amik szorongást okoznak.
2013. aug. 12. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!