Tapasztaltatok ti már ilyet magatokon, vagy csak én reagálom túl a dolgokat?
Szóval, már kis korom óta, úgy van, hogy könnyen megijedek dolgoktól, főleg olyan dolgoktól, amiket nem tudok befolyásolni. Szóval arról van szó, ha látok egy filmet, mondjuk a pánikbetegségről, akkor én is sokszor el kezdek rágódni a dolgon, hogy nem vagyok-e pánikbeteg. Tehát, sokszor olyan dolgokon kezdek el rágódni, idegeskedni, amiket annyira úgy sem tudok befolyásolni, pl a halál, vagy ilyesmi és az a legrosszabb, hogy ilyenkor tudom, hogy csak magamat idegesítem, de nagyon nehéz elvonatkoztatni a dologtól és már sokszor attól félek, hogy beleőrülök. Szóval az lenne a kérdésem, hogy ti is tapasztaltatok-e már ilyet, illetve, hogy mit gondoltok erről, vagy mit javasoltok?
Előre is nagyon szépen köszönöm!
ha lefoglalod magad valamivel mikor elkezdenél rágódni ilyeneken és eltereled a gondolataidat az segít átmenetileg,
én is pont ezt csinálom most pl neked írogatok ahelyett hogy ilyesmiken morfondíroznék.
hosszú távon a társasági élet segíthet elvileg mivel nem hagyják hogy elmerengj ilyesmiken elvileg
előző! köszönöm a választ, igazából már egy ideje én is ezt gyakorolom, tehát zenét hallgatok, igyekszem legyőzni a félelmeimet, önbizalmat növelni. Az igazság az, hogy katona (pontosabban honvéd, mert semmi pénzért nem szolgálnék usában, vagy franciaországban) szeretnék lenni, csak sokszor eltöprengek, hogy mi van, ha nem fogom bírni pszichológiailag a gyűrűdést, bár ott elvileg meg, pont, hogy nem is nagyon van időd gondolkozni ilyesmin, de többek között az adna értelmet az életemnek, mivel a legnagyobb kapaszkodó, amibe tudok fogódzkodni, az az, hogy az életemmel honfitársaimat szolgáljam, tehát, hogy valami fontos hazafias célt szolgáljak, csak félek, hogy pszichésen nem lennék rá alkalmas :/
Nade visszatérve erre, én azt hallottam, hogy azzal, hogy magunkba folytjuk (ergo eltereljük) ezeket a gondolatokat, akkor csak eltemetjük mélyen magunkba, nem legyőzzük őket, persze ilyenkor felvetül a kérdés, hogy lehet, hogy nem is legyőzni kell őket, hanem egyszerűen hidegen hagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!