Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Az érettségit miért nem...

Az érettségit miért nem memóriatesztnek hivják, miért érettséginek?

Figyelt kérdés

nincs hosszú "i" a laptopomon, azért nem tudok irni

főleg a szóbelire gondolok, egyértelműen lejön, hogy a büdös életetben, sehol nem lesz hasznos a tudás 95%-a, de mégis az a neve, hogy érettségi, mintha ezáltal érettebb lenne az ember, ha jól sikerül neki..és fél év múlva mikor már a negyedére sem emlékszik a tanult anyagnak, akkor meg azt kéne mondani, hogy ő már nem érett, mert már fél év eltelt az érettségi óta..

mit gondoltok? értem én, hogy valahogyan szűrni kell az embereket, hogy ki mire képes a továbbtanulásért, de néha már nevetséges a követelmény témája..

főleg a szóbeli része

2013. jún. 17. 17:04
 1/5 A kérdező kommentje:
megvan a hosszú "Í", pont jókor
2013. jún. 17. 17:06
 2/5 anonim ***** válasza:

,,mit gondoltok? értem én, hogy valahogyan szűrni kell az embereket, hogy ki mire képes a továbbtanulásért, de néha már nevetséges a követelmény témája.. "

Az érettségi méri a memóriát, és a kitartást, a szóbeli, tényleg fäszság, mert protekció léphet fel közben. Egyébként, a továbbtanuláshoz beleszámítják az utolsó 2 év jegyeit is, és az teszi ki kb.: a pontszámok 50%-át, úgyhogy sztem. az érettségi egy (bizonyos szempontból rossz ám összességében) jó dolog. (Habár azt közröhejnek tartom, hogy a diáknak kell kidolgoznia a tételeket).

2013. jún. 17. 17:21
 3/5 anonim ***** válasza:
*a memóriát, és a kitartást méri.
2013. jún. 17. 17:21
 4/5 LeftBehind ***** válasza:
49%
Ez nem érettségi,inkább egy kaszinó-gyorstalpaló! Minden azon múlik,hogy ki milyen tételt húz.
2013. jún. 17. 23:56
 5/5 anonim ***** válasza:
33%

Szerintem meg inkabb logikai jatek, leszamitva par targyat, mint pl. a biosz.

Irodalom szovegertes egy rohej. Ertened kell a szoveget ennyi.

Az essze egy nagy rizsa.

Tortenelem; forras, atlasz, anyamkinja.

Matek: fuggvenytabla. Az elso resz hot gagyi. A masodik logikai jatek a fuggvenytablabol egy rakag dolgot ki lehet irni...

Nyelv: hat 12 ev alatt csak sikerul egy tarsalgasi szintet elernie az embernek ha nem a fszat veri minden oran...

A teteleket meg elore kiadjak!!! Hat az megint kesz rohej!

Es pluszba meg ott is kapsz segitseget! Atlasz, fuggvenytabla, szoveggyujtemeny...

Ha tudod hogy ezeket hogy hasznald hat sok magolas nem kell hozza...

Meg nah azert egy kis alapmuveltseg nem art. De nem mondanam agy memoriatesztnek.

Memoriateszt az a biokemiai vegyuletek. De azt is feldarabolhatod es logikusan megtanulhatod...

2013. jún. 18. 12:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!