Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ti szeretnétek hatalmat?

Ti szeretnétek hatalmat?

Figyelt kérdés
2013. jún. 12. 10:31
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Minden vágyam az,hogy hatalomhoz jussak,irányítsak,és meg is fogom valósítani.
2013. jún. 12. 10:31
 2/22 anonim válasza:
Hát...Neked elég komoly elképzeléseid vannak! :D
2013. jún. 12. 10:39
 3/22 anonim ***** válasza:
És milyen irányba fogod irányítani a világot?
2013. jún. 12. 10:43
 4/22 A kérdező kommentje:

1-nek:Köszönöm polgártárs.

Mindent megteszek: napi több órát tanulok és egyre többet,egyre tökéletesebben, érdekel a jog,a gazdaság,a történelem, a Mein Kampftól kezdve a Biblián át a mai politikai tevékenységekig mindent olvasok,a filozófia és a politika egyaránt érdekel. Célomat pedig meg akarom valósítani tűzön vízen át,foggal körömmel, másokkal együttműködve,ha kell mások nélkül,legfőképpen magamban. Egyre jobban az az elképzelésem,hogy csak magamban bízhatok meg,de magamban a legteljesebb mértékekig,a legjobban,végre el fogok költözni egy nagyvárosba,ahol találkozhatok igazán komoly emberekkel. Az egészet teljesen komolyan veszem,egy percre sem inog meg a hitem magamban.

2013. jún. 12. 10:49
 5/22 anonim ***** válasza:

Sok sikert a vágyaidhoz.

Ha megengeded, egy ide vágó részt idéznék egy korai doramahoz, mintegy tanácsként.

A kis herceg körül viték vannak, lehet- majd ő az utód. A nagypapa a király, s feladatokat ad az unokának, ha nem tudja teljesíteni, akkor mennie kell az udvarból is.

Az egyik kérdésre a srác nem tud jó választ adni:

Mi az uralkodás lényege? Ez volt a kérdés. Mondott mindenfélét, de egyik sem az volt, amit várt a király.

Közben bemószerolták, hogy a hercegi palota éves költségvetése eltűnt.

A király kérdőre vonta, mire szórta el.

Az országban egyes területeken nagy bajok voltak, az emberek enni sem tudtak mit. A herceg odaadta pénzét a szegényeknek.

A miniszterek követelték, hogy zavarja el a király, mert a kérdésre sem tudott válaszolni, s a pénzt is elszórta.

Erre a nagypapa-király így válaszolt:

A herceg helyesen felelt a kérdésemre.

---

Nem is fejezem be. Te szerinted mi a helyes válasz?

2013. jún. 12. 10:50
 6/22 anonim ***** válasza:
Amikor azt írtam, sok sikert a vágyaidhoz, még nem látszott a beírásod. Visszavonom. Te tényleg hatalmat akarsz, diktátorit. Abból én nem kérek.
2013. jún. 12. 10:51
 7/22 A kérdező kommentje:

Eddig nem volt semmi különös velem,sőt: a legtöbb társasági kör kiközösített,alig volt barátom,mindig azt kérdezték,hogy miért vagyok olyan félénk. Pedig ha tudnák,hogy nem félénkség az,hogyha nem akarok ostoba emberekkel beszélni...

a gimnáziumban 4 évig alig tanultam valamit,azonban mindig sikerült kihúznom magamnak egy kis 4-est,5-öst mindenből. Érettségi előtt azonban rájöttem hogy hihetetlen lehetőségek vannak bennem, 4 hét 4 nap kőkemény tanulás után szinte minden egyes érettségit 94% körülire húztam fel. Ugyanis kitűztem magam elé célomat,és rájöttem,hogy hatalmat akarok. Jogi egyetemre jelentkeztem,legfőképpen azért,mert tudom hogy nehéz a jog,de szentül hiszek benne -a legteljesebb mértékig- hogy megcsinálom!

Azért tartanak különcnek,mert nem dohányzom,nem iszom,nincs barátnőm-ennyi idősen-, (a barátnő egyébként nekem csak időt venne el),illetve nem a rossz minőségű buta sorozatokról beszélgetek minden nap,nagyon sokat ülök bent a házban-olvasok,képzem magamat,könyveket vásárolok,szinte minden időmet kihasználom,és sokszor néznek furcsának,mert szeretem a szép beszédet,a magyar és magyarországi kultúrát,filozofálni pedig ezekkel a falubeli emberekkel nem lehet,csak az ostobaságról beszélni.

2013. jún. 12. 11:06
 8/22 A kérdező kommentje:

Nem feltétlenül diktátorit! Nem feltétlenül... Én nem szélsőjobbos- vagy balos vagyok. Én csak jól látom a dolgokat,meg vagyok róla győződve, és nem a pénzért akarok hatalmat,hanem a népért. Gazdag országunk van-szegények vagyunk. Szerinted nincs e jogunk -e,arra hogy jól csináljuk a teendőket? Csak a megfelelő vezetés kell. Sőt,én még ki is terjeszteném a demokráciát... de mindegy,ebbe ne menjünk bele.

A kérdésem: ti nem szeretnétek hatalmat?

2013. jún. 12. 11:11
 9/22 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szeretnék. Inkább egy békés, nyugodt, boldog életet akarok. A hatalomért mindenki csak alá ássa másikat, gyűlöletet szül és semmivel nem leszel tőle boldogabb.
2013. jún. 12. 11:18
 10/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

3.: a válasz: a herceg megkapta a koronát,mert erkölcsileg a legmagasabb fokon állt,s jót tett a néppel. - a mesében.

Azonban mi mindig az elméleti oldalát nézzük. A mese tanít,erkölcsileg nevel,de a valóságban a legreálisabban kellene cselekedni: amennyi a szegény emberek élelmezéséhez kell a jelenben,azt a pénzt szétosztani. A jövőben pedig hal helyett hálót adni.

Szó Szerint!

2013. jún. 12. 11:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!