Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » A mai tizenéves korosztály...

A mai tizenéves korosztály miért nem tudja értékelni a szépséget?

Figyelt kérdés

Látom, hogy senki sem értékeli azt, amit a másik ember alkotott, sem azt, mit oly\' régen alkottak a Nagyok (ezalatt értem a festőket, zenészeket, színészeket, írók stb). Sem egy kis művészi megbecsülés, sem egy kis érdeklődés sincs bennük, pedig ez a műveltség része! Nem így van?

Mikor 8.-os voltam, ének órán a tanárnő betette Beethoven, Fur Elise, csodaszép szimfóniáját. Mindenki elkezdett fújongani, s leszólták a tanárt, ha nem kacsolja le, xyz lesz vele... Végül egy derekas fiatalember megmarkolta a mangó zsinórt, majd kirántotta. Ennek mi értelme volt?! Nem fájhat tőle a fejük. Ezt annyira utálom.

Mikor felmutatom azt, amit rajzoltam, egyedül azok ismerik el, akik régebb óta ismernek. Jó érzés, mert valamiben felülkerekedhetek a többieknél -értem ezalatt a rajzolást-, de ők... Nem, egyszerűen nem bírják felfogni, hogy ez a másik félnek mennyit jelent. Viszont, ha neki szólják le azt, amit csinált... bevágja a megsértődött durcás kisgyereket, aztán sajnáltatja magát...

Elég kellemetlennek tartom azt, hogy a legtöbb kamasz nem tud egy normális, kellemes és élménydús beszélgetést létesíteni. Mindenki... csajok, pasik, szex, meg... cigi, pia, mindenfajta élvezeti cikk ill. buli hívő...

Érdekes, én sose láttam így a világot, sőt, imádom a szép dolgokat, gyakran rajzolok, még ha értelmetlen levágott testrészek is, esetleg kifordult testpozíció, vagy akár valami szokatlan tárgy... Miért nincs bennük egy kis tisztelet, mert a másik ezt élvezi... s nevetik ki a háta mögött...? Mire jó ez pontosan?

(Bocsánat, hogyha valamit helytelenül fogalmaztam meg, vagy rosszul gépeltem)

2009. okt. 8. 20:56
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
91%
Egyetértek, bár ez a kérdés csak arra akart kimenni, hogy elmond te milyen érettnek érzed magad a többihez képest.
2009. okt. 10. 20:40
 12/16 A kérdező kommentje:
Hú de érett vagyok...
2009. okt. 10. 22:33
 13/16 anonim ***** válasza:

Én veletek is vagyok és ellenetek is..

Úgymondd..

1. Gondolom most kezdted a 9.et.. ha 14 éves vagy és nyolcadikos voltál..:D

Persze most iszonyat sok féle emberrel találkozol. Én ilyen tömeg iskolába kerültembe 1500-an vagyunk mindenki más. Ne várd el azt, hogy mindenki szeresse W.A. Mozartot meg ilyenek.. :)

2. az egyik válaszoló azt írta, hogy a média csak butító a sok trend, szépségápolás, pletykák, szex, partyk, stb.. miatt.. De azért azt is alapul kell venni, sokan lesznek akik ebből fognak megélni. pl. újságírás, szerkesztő, lakberendező, stylist, ruhatervező, fodrász, modell, kozmetikus,pszichológus és még sorolhatnám. Kell a média. Kell, hogy ilyen ágazatait is vetítsék, de nem ilyen tömegszámban! Nem butító ez hülyeség.. Mindenből megtudsz valamit, lehet nem hasznos információ, de tágítja az agyadat! :D

3. Teljes mértékben egyet értek veletek, hogy ráférne a mai fiatalságra egy kis lágyság, kis pihenés, megnyugtató dallamok, kis művészet..

Mai zenéket hallgatok, de köztük elvegyülnek klasszikus darabok is, imádom a zongora számokat és a gitárt..

Nagyon sok könyvet olvasok.. Persze Alkonyat, Inni és élni hagyni is benne van meg a mai könyvek is, de én nem csak ilyet olvasok, most olvastam a bibliáról, Leonardo da Vinciről egy könyvet és nagyon jó volt.. Sok romantikus könyvet olvasok, de pl. a Da Vinci kódot is elolvastam.. :) A kötelező olvasmányokat eddig mindig elolvastam.. Ebbe az évbe már a 4. köt.olvasmányunkat kaptuk, és én elolvastam őket, tetszenek.

Rómeó és Júlia, Tartüffe a kedvenceim.. :D De Daniel Defoe Robinson Crusoe könyve is nagyon jó.

Szeretek múzeumba járni, imádom a szép, régi épületeket, a szobrokat stb.. De pl. nem hangoztatom minden nap.. Lehet a társaságodban is vannak ilyen emberek mint te, csak mivel úgy gondolják ciki nem mutatják ki!

Én ezért nem foglalkozok mások véleményével, ettől vagyok nagyobb ember mint a többi!

Amúgy ha nem értékelik a rajzaidat téged se érdekeljen.. Am,ikor ránézel a papírra melegség tölt el, hogy igen ezt te csináltad a 2 kezeddel és ezt senki sem veheti el tőled (tehetség) lehet azért ilyenek veled, mert féltékenyek. ahányszor beszólnak a rajzaid miatt, vagy bármi ilyesmi, csak dagadjon nagyobbra a melled teljen meg forrósággal a szíved és mosolyogj rájuk teli pofával. ez csak dícséret legyen számodra!!

:)

16/L

2009. okt. 13. 19:40
 14/16 anonim ***** válasza:
Nekem a Tartüffe nem tetszett. :D
2009. okt. 13. 20:51
 15/16 anonim ***** válasza:
Nem értem, miért kell általánosítani. Persze vannak olyan emberek, akiknek az a legfontosabb dolog, hogy mit ittak előző pénteken a diszkóban, de azért vannak olyanok is, akik szeretnek szépirodalmat olvasni, zongoráznak stb. Persze, nem mindenki olyan, mint Te, de nem vagy egyedül ezzel.
2009. okt. 20. 17:00
 16/16 anonim ***** válasza:
Ízlések és pofonok. Szerintem ugyanúgy lehet valakinek idegesítő a Für Elise, mint nekem a Kárpátia. Különben azt a kort amikor CSAK a buli,szex stb. érdekli őket kifogják nőni, ahogy te is kifogsz nőni bizonyos dolgokat.
2009. dec. 13. 20:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!