Mi van a világgal? (lent)
Annyira úgy érzem, hogy egyretöbb a primitív és érzelem nélküli ember. Kezdem azt hinni hogy csak az én lelkem érzi az élet apró rezdüléseit és hogy csak az én fejemben cikázik nagyon nagyon sok gondolat mindenről.
Nem értem se a mai fiatalokat, se az idősebb korosztályt. Mindent csak a pénz meg a szex irányít, holott annyi minden más szép és csodálatos dolog van az életben. Ez úgy elszomorít, és már egyáltalán nem bízok senkiben (kiv. a legjobb barátnőm, meg persze anyukám). Mindenki rosszindulatú a másikkal, és mindenhonnan csak azt kapja az ember hogy szúrj ki a másikkal, verd át és semmizd ki.
És olyan embert sem találok aki hasonlóan gondolkodna, mint én.
Mi történik?
(nem vagyok sem emó sem semmi ilyen kategória. 18/L)
Hidd el, sokan vannak akik hasonlóan gondolkodnak mint te, csak sajnos nagyon kevés az esély hogy megtalálják egymást, mert elvesznek az agyatlan birkák között. Meg persze vannak köztük olyanok, akik megunják ezt az egészet, elveszítik a bizalmukat az emberekben, magukba zárkóznak, és nem akarnak többé új embereket megismerni, mert úgy érzik, hogy úgyis ugyanazt kapnák, mint eddig mindenkitől: átvernék, kihasználnák őket, és ez senkinek se hiányzik.
Ezzel a fő kérdésre, arra, hogy "mi van a világgal?" igazából nem is válaszoltam. Hogy őszinte legyek, elkezdtem írni, sorolni az indokokat, hogy miért van ez a világgal, de közben rájöttem két dologra. Az egyik az, hogy szerintem ezekre magadtól is rájöttél már, vagy pedig rá fogsz jönni, a másik pedig az, hogy eléggé kusza, összevissza szöveget sikerült alkotnom, amit ebben az állapotban nem szívesen tennék közkinccsé :)
Hello!
Mint láthatod nem vagy egyedül, nem csak te gondolod ezt így. Mikor 3 éve középsuliba mentem, azt gondoltam, hogy az osztálytársaim sokkal rendesebbek leszek mint azok akikkel liciben voltam. Úgy egy fél évig el is hittem, aztán már lassan kezdte kimutatni mindenki a "foga fehérjét" pletykák, csúfolkodások, szinte mindenki mindenki ellen. Persze nem mondom, hogy mindenki szemét, vannak rendesek is. Az ember azt hinné, hogy már 17 évesen valamennyire megváltozik ez a helyzet, viszont nem, sőt. És én már nem hinném, hogy ez valaha is megfog változni. Szerintem még mikor fel is nőnek ugyanígy fognak gondolkozni, mert nekik ez a normális. És akik még rendesek is lassan azt fogják gondolni, hogy semmi értelme annak lenni ha folyton csak kiszúrnak velük.
Divattá vált a kétszínüség, a büszkeség, óriási egok, nem számít ki áll az útjába, eltapossa, csak a nagy betűs "ÉN" meg "NEKEM" meg az "ENYÉM" csak ez számít, sajnos...
L17
Köszönöm a válaszokat, bár sokkal nem lettem vidámabb :P
Az első válaszolónak, írnám még azt hogy, ezt a 100 meg 1000 évvel ezelőtti dolgot énis észre vettem. Bár nekem ez irodalom órán tűnik fel mindig, hogy a versek nagytöbbsége kb. ugyanazokról búslakodik mint én vagy így a többi ember (aki egyáltalán olvas még verseket és érdekli is őket)
Kár hogy nem nagyon fogjuk megtalálni egymást. Nincs véletlenül Eger környékéről valaki? :D
Na mégegyszer köszönöm a válaszokat. pusz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!