Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Lehet-e iskola mellett boldog...

Lehet-e iskola mellett boldog lenni?

Figyelt kérdés
ezt a kérdést teljesen komolyan kérdezem, sokszor megfordult a fejemben ,hogy megkérdezte valaki tőlem ezt hogy akarom-e?????akarok-e élni???????????
2009. okt. 6. 15:21
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne?? Egyszer a sulinak is vége lesz. De visszasírod majd még a sulis éveket, meglátod. A felnőttek akiket én megkérdeztem, azt mondták, hogy SAJNOS már kinőtték az iskolapadot. Hidd el, dogozni sokkal nehezebb lesz, mint most tanulni.
2009. okt. 6. 19:40
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

ígyigaz. ponthogy iskola mellett lehet :D

"aztán majd amikor elkezdesz dolgozni, mindennap ugyanaz a monotonitás, szürke 7köznapok, elvagy fáradva mert a munka kiszívja az utolsó csepp energiád is, hónap végén arra eszmélsz h már megint nincs pénz, mert a számlák mindent elvittek...éste ezért gürizel mindennap hosszú fáradtságos órákat, akkormajd rájössz h az iskola években voltál igazán boldog..."

Ajánlom neked Timothy Ferriss: 4 órás munkahét c. könyvét. Leírja, hogy hogy szabadulj ki ebből a múkuskerékből és hogyan legyél világcsavargó.

2009. okt. 6. 20:08
 13/18 A kérdező kommentje:
kösz a válaszokat, csak ilyenkor eszembe jutnak ezek a semmitnemtevő gazdagok akik csak úgy meggazdagodtak.... persze van olyan is aki kemény munka árán ,de ő is mikor már gazdag ,akkor él ,amikor küzd ezért szerintem az "nem teljes élet"....jah és nem csak a pénz pénz pénz ,persze....
2009. okt. 6. 22:05
 14/18 anonim ***** válasza:
Szerintem is lehet iskola mellett boldognak lenni,de nekem nehezen megy. És pont az iskola árnyékolja be! Alig várom, hogy dolgozhassak, azt csináljam amit akarok (olyat dolgozhassak ami érdekel). Egyszerűen megőrülök az ilyen stressztől, hogy úristen holnap írunk dolgozatot, elfelejtettem elhozni az igazolásom ki fog nyírni a a tanár, áh nem jött a vonat megint bánatni fognak hogy lógok, a sok éretlen osztálytárs.... Nekem egy álom lesz dolgozni, vagy már csak az egyetem is! Ahol nem kell azon izgulni, hogy kések, nincs igazolásom, dogát írok (ezt a munkahelyen, egyetemen persze kell vizsgázni stb). Nem azért mert akkor egész végig lógni fogok meg nem tanulni, csak nem lesz rajtam a nyomás, hogy nem merek végigmenni a folyosón ha nem jött a vonat vagy nem voltam egy napig iskolában és épp dogát írtunk, mert kiutálnak, hogy én lógok, közben meg ők csinálják a szemem előtt, és még menők is tőle! Alig várom a munkát és az egyetemet! Ahol nem kell osztályközösséget építeni, meg együtt táncolni, meg rendezkedni, stb.. ÁÁÁ...
2009. okt. 6. 23:34
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyetemre járok és a dögsok tanulnivaló ellenére elhiszem, hogy ezek a legboldogabb éveim. Sok új ember, program, szituáció, kapcsolat. Én nagyon élvezem:D Folyamatosan történik velem valami.
2009. okt. 7. 00:07
 16/18 anonim ***** válasza:
68%

"Ahol nem kell azon izgulni, hogy kések, nincs igazolásom, dogát írok"

Már ne haragudjatok: az iskolai gondok jelentéktelenek egy felnőttnek. Neki olyan gondja van, hogy kis késésért már fegyelmit kaphat (blokkoló óra, ugyebár). A munkahelyen fúrnak a kollégák. Ha megfúrtak, akkor repülsz - hiába dolgoztál jól. Ártatlan vagy, mégis büntetnek: senkit nem érdekel. Ráadásul a kolléga lehet, hogy a szemedbe bűbájos...

Aztán hó vége felé nincs ebéd az asztalon.

Ha nem tudsz elhelyezkedni, akkor az is a te hibád... elhagy a párod, lekapcsolják a villanyt.

Ha már hó elején sincs ebéd az asztalon, akkor viszik a lakásod is, te meg mehetsz a híd alá.

A 8 órás munka néhol valójában 11 óra. Persze a túlóra nincs fizetve - de benn kell maradnod akkor is, ha 5 perccel előtte szólnak.

A főnököd az asztalra boríthat - és még csak nem is tiltakozhatsz, ha jót akarsz.

Mondjuk én olyan munkahellyel idáig még nem találkoztam, ahol mindegyik gond egyszerre jött volna, az igaz.

Az is igaz, hogy az iskolai gondok tényleg nem jelentkeznek - mindaddig, amíg 50 évesen be nem kell iratkoznod megint egy iskolába. Élethosszig tanulás, ugye... persze fizetős iskolában.

Szóval - kinek van több gondja?

2009. okt. 7. 01:10
 17/18 anonim ***** válasza:
Jó hát nem minden munkahely ilyen... Én már nem bírom az iskolát és ha dolgozni fogok az csak jobb lesz. Másnak meg máshogy, de én nem fogom visszasírni!
2009. okt. 7. 07:37
 18/18 anonim ***** válasza:

A kérdező kommentje:

"kösz a válaszokat, csak ilyenkor eszembe jutnak ezek a semmitnemtevő gazdagok akik csak úgy meggazdagodtak.... persze van olyan is aki kemény munka árán ,de ő is mikor már gazdag ,akkor él ,amikor küzd ezért szerintem az "nem teljes élet"....jah és nem csak a pénz pénz pénz ,persze...."

"Csak úgy" nem gazdagodik meg senki. Max a lottónyertesek, de mivel azok köznapi emberekből válnak nagyon gazdagokká a szabályok ismerete nélkül, ezért általában nem tudnak mit kezdeni a vagyonukkal, vagy elherdálják, vagy depressziósok lesznek.

Aki gazdag, az általában keményen tesz érte.

És a küzdelem a valódi élet, de csak akkor, ha élvezed.:D

2009. okt. 7. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!