Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért érzem ennyire elveszettn...

Miért érzem ennyire elveszettnek magam?

Figyelt kérdés
Úgy érzem, csak sodródom az árral, soha nem voltam képes erőt venni magamon és határozott döntéseket hozni. Az emberek unalmas szürke kisegérnek tartanak, akit soha nem vesznek észre, és eltűnik a világban. Mikor középiskolát kellett választani én oda mentem, ahova még véletlenül sem jelentkezett egy osztálytársam sem, mivel utáltam őket amiért bántottak. Most kisgyermeknevelőnek tanulok, az is csak egy OKJ-s képzés. Ha sikerülnek a vizsgáim, amiben eléggé kételkedek, mivel tudom, hogy egy szakmai vizsgához már nem elég, ha bemagolom az anyagot, mert úgysem ugyanazok lesznek benne, amit megtanultam. Ide komoly tudás kell, ami csak értő tanulással lehet elérni. Sajnos én soha nem tudtam így tanulni. Szóval nem hiszem, hogy sikerülhet. Talán az a legnagyobb baj, hogy nem igazán tudom, hogy jól döntöttem-e mikor erre a szakra jelentkeztem, lehet, nem is való nekem a gyerekek közötti munka. Csak azért választottam ezt, mert kiskoromba mindig szerettem babásat játszani, de nem láttam, hogy milyen nagy felelősséggel jár ez a szakma. Sokszor elgondolkodok, hogy a végzős diákok hogy tudják eldönteni, mit szeretnének később csinálni? én konkrétan azzal sem vagyok tisztában mi érdekel, miben vagyok igazán jó, tehetséges? ha mégis sikerülne a vizsga nyáron vagy ősztől el kellene ezzel a szakmával helyezkednem, de nagyon kicsi az esély, hogy el fogok tudni, meg nem is biztos, hogy szeretnék még 20 évesen dolgozni. sokan mondják, hogy tanuljak tovább, mert a gondozónők irtó keveset keresnek, és ne elégedjek meg ennyivel. Fogalmam sincs mit csináljak, annyira félek már előre mindentől! Nincsenek céljaim. nem merek nagyot álmodni.
2013. máj. 6. 22:04
 1/5 anonim ***** válasza:

Pedig merj nagyot álmodni. Hiszen szeretnél.

A továbbtanulás meg jó ötlet, képezd magad tovább. Eddig szeretted tanulni amit most tanulsz? Szívesen csináltad?

Egészen másfajta képzést is elkezdhetsz. Nézegesd az okj-kat, vagy fősulik, egyetemek szakait, hátha megtetszik valami.

2013. máj. 6. 22:31
 2/5 anonim ***** válasza:

Ez csak nézegelődéssel nem fog menni, legalábbis nekem nem ment eddig :/

Biztos szeretne nagyot álmodni, de gondolom olyan, mint én, nem tudja, hogy mit... :/

2013. máj. 6. 23:56
 3/5 anonim ***** válasza:
Nincs valami rejtett vágyad? Ami minig is akartál lenni kiskorodban? Vagy képzelj el egy olyan munkát, amit szívesen végeznél. Pl ha az tetszene, hogy irodában dolgozol, akkor olyan irányban nézz körül, ha emberekkel foglalkoznál, akkor olyanban.
2013. máj. 7. 01:15
 4/5 anonim válasza:

Nekem úgy tűnik, hogy nem bízol eléggé önmagadban. Neked ugyanolyan jogod van azt tenni amit szeretsz, mint a többi embernek. Ne hagyd, hogy elnyomjanak, még magadnak sem. Állj ki önmagadért, mutasd meg a világnak, hogy mekkora egyéniség lakozik benned, hogy vagy Valaki, nagy V-vel. Hidd el, tudom miről beszélek, én is egy szerény, csendes, különc kislány voltam, akit bántottak. Aztán rájöttem arra, hogy leélhetem így az életem, egy unalmas, szürke életet, miközben igyekszem másoknak megfelelni, és beolvadni a tömegbe, hogy ne nézzenek kívülállónak, vagy pedig változtathatok, és azt csinálhatom amit szeretek, nem törődve néhány ember véleményével. A másodikat választottam, és jó úton vagyok afelé, hogy megvalósítsam az álmaim. Persze van, hogy nehéz, de csak menni kell tovább, küzdeni.

Neked is azt kívánom, hogy merj nagyokat álmodni, és merd azokat megvalósítani. Bízz önmagadban, és hajrá. Hidd el, sokkal könnyebb lesz, ha szembenézel a régi félelmeiddel, és legyőződ azokat. Az erő ott van benned, meg tudod csinálni. Minden fejben dől el. :)

2013. máj. 7. 14:02
 5/5 sanifree válasza:

Ismerős az érzés, ami benned van, tehát valamilyen szinten meg tudlak érteni. Én magam a mai napig dolgozom azon, hogy megtaláljam a helyemet az élet különböző területein.

Azt javaslom neked, hogy keress fel olyan szakembereket, akik segítséget tudnak neked nyújtani ebben a helyzetben!

Például:

-életvezetési tanácsadót -life coachot;

-pszichológust.

Nem biztos, hogy már az első próbálkozásnál választ kapsz minden kérdésedre, ezért arra bíztatlak, hogy keresd a válaszaidat kitartóan!

Üdv: Sanyi

2014. aug. 28. 00:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!