Mit csináljak, hogy ne féljek annyira kimenni a lakásból?
Próbálkozz szép fokozatosan. Próbálj kedves lenni az emberekkel, hogy amikor következőnek találkoztok, rád mosolyogjon az illető (barátok, ismerősök, bolti eladó, stb..). Ezzel is növelve azt az érzést, hogy nem utálnak az emberek, hanem ellenkezőleg. Légy empatikus. Segíts a buszra felszálló kismamának felvinni a babakocsit. Lehet, hogy ezek rossz példáknak tűnnek, de ha belegondolsz, akkor utána egy jó érzés fog el. Hiszen segítettél, jót tettél. Aki meg azért néz le, mert segítesz másokon, azzal meg nem kell foglalkozni, akkor neki van baja. Tehát tégy olyan kis dolgokat, amiktől jobban érzed magad, büszke vagy arra, amit tettél.
Merj bátor lenni, biztos te is ismersz olyan embert, aki nem foglakozik mások véleményével. Nem az a lényeg, hogy olyan legyél, mint ő, hanem próbáld meg megtalálni az arany középutat. Azt az utat, ahol a kritikákból kiszűröd azt, hogy mi a valós, és megpróbálsz rajtuk változtatni, de ami nem igaz rád, azt hagyod a fenébe és nem foglalkozol vele. Bocsánat, ha butaságokat írtam, de én mint külső szemlélő így látom, de lehet h a pszichológus a jó megoldás.
18/F
Enyhe (?) paranoia, nekem is jelen van. Ha elfog ez az érzés, gondolj arra: ugyan miért nevetnének rajtad, vagy súgnának össze mögötted? Ha pedig nem tudod magad meggyőzni erről, gondolj két dologra:
1. Ezek az emberek nem ismernek téged, max kívülről láthatnak. Nincs okod félni, kivéve ha mondjuk épp egy frissen festett padról állsz fel. Akkor joggal bámulnak.
2. Ha lenne is valami, ami kellemetlen okot adna az "összesúgósdira", jobb ha tudod: kínos esetek mindenkivel előfordulnak, az emberek nagyon nagy része átél ilyet, vagy tanúja ilyennek, de a legtöbb esetben mindkettő. Mégis, sosem fogtok többé találkozni azzal, aki esetleg meg talál bámulni. Ha mégis, nagy valószínűséggel nem is fog rád emlékezni. (Ja, és ő is biztos volt már ilyen cipőben!)
De alapjáraton, szerintem csak nincs elég önbizalmad. Vagy csak extravagáns a külsőd? :) Az nem lehet gond.
nekem is teljesen ugyan ez van, báár ha nagyon sietek valahova és sok dolog van a fejemben akkor nem nagyon figyelem ezeket de csak akkor különben mindig zavar..:S
és a testvéreim is hülyének nézz emiat..:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!