Hova fordulhatnék?

Figyelt kérdés

Manapság a következő a problémám:

semmiben nem vagyok első, mert nem tudom, hogy miben lehetnék az!

20 éves vagyok, leérettségiztem, jelenleg szakmát tanulok és két darab szint emelő érettségit teszek májusban.

Az érettségi vizsgáim jeles eredménnyel zárultak, egyet kivéve, a matematikát, amiből szint emelőt teszek, mert bizonyítani szeretnék, de jelenleg (a sok magán óra ellenére - mivel a szakmának nem feltétele a matematika, így nincs matematika órám a hivatalos órarend szerint) úgy érzem, hogy nem vagyok eléggé felkészülve, csak 'kapizsgálom'.

Jó vagyok matematikából, informatikából (autodidakta módon programozok, weblapokat készítek); kedvelem a történelmet, a magyart és a nyelveket (angolból felsőfokom van és több munkahelyi referenciám); érdekel a politika, főként a belpolitika, habár olykor a nagyvilág dolgaival is foglalkozom. Néha elgondolkozok azon, hogy mi van a Naprendszeren túl, vagy hogy valóban létezik-e Isten? S miért az ember a Föld legnagyobb ellensége?

Rendszeresen sportolok és párkapcsolatban élek lassan egy éve. (nem az első komoly kapcsolatom, az előző majdnem 2 évig tartott és volt több rövidebb kalandom is)

Nem használok drogokat, teát is maximum télen iszok és gyógyszert is csak a legvégső esetben kapok be. Próbálok egészségesen táplálkozni és kiegyenúlyozott életet élni.

Ezek ellenére mégis hiányzik valami az életemből! Nincsenek verseny eredményeim, nem vagyok kiemelkedően jó semmiben, olyan vagyok, mint egy árnyék, aki hozzászól a dolgokhoz, ha nagyon rossz felé tendál egy-egy beszélgetés. (kicsit a helyére billentem az egyensúlyt)

Imádom a természetet, minden egyes állatot kedvelek és érdekesnek találok az utolsó ászkarákig. Szeretem a rendet, a katonás életmódot és a példaképeim között az édesapám és több felmenőm is van. Büszke vagyok a nemesi származásomra, ezért családfa kutatást is végeztem, habár időhiány miatt még nem készültem el vele.

Nem tudom, hogy mi az amit keresek... Hova fordulhatnék?

Mi van, ha kiderül, hogy egy átlagos szürke-egér vagyok Magyarország mókuskerekében?

Ui.: Elkényeztetve nem vagyok, hiszen a deviza-alapú hitelnek és a gazdasági válságnak köszönhetően a családunk a tönk szélére került.

2013. ápr. 25. 23:14
 1/4 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

"Mi van, ha kiderül, hogy egy átlagos szürke-egér vagyok Magyarország mókuskerekében? "

Semmi. Miért is lennél más? Rajtad kívül vagyunk még ugyanilyenek pár millióan.

2013. ápr. 26. 00:43
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az emberiség legnagyobb része nem szürke egérként kívánja leélni az életét. Legtöbben úgy gondoljuk fiatalon, hogy különlegesek vagyunk, akik nagy dolgokra hívatottak. Aztán ahogy egyre idősebbek leszünk szembesülnünk kell az elkeserítő valósággal, hogy nem leszünk ünnepelt sztárok, nem neveznek el rólunk utcákat, nagy valószínűséggel a történelemkönyvekbe sem fogunk bekerülni, és a világot sem váltjuk meg, vagy tesszük jobbá. Dolgozunk egy életen át, családot alapítunk, gyereket nevelünk, ha szerencsénk van láthatjuk unokáinkat felnőni, majd meghalunk anélkül, hogy személyünket egy szűk családi és baráti körön kívül bárki is jobban megismerné. Egyszóval éljük az átlagemberek hétköznapi életét. Persze nem kizárt, hogy te is azon kevesek közé tartozol, akik képesek ennél többet is elérni az életben, de akkor előbb-utóbb megtalálod azt, amiben első lehetsz. Ha mégsem, ne keseredj el, szürke egérként is lehet tartalmas és boldog életed.
2013. ápr. 26. 00:47
 3/4 A kérdező kommentje:

Én kifejezetten szeretnék családot alapítani, gyerekeket nevelni. Elképzeltem már sokszor, ahogy a fiammal kimegyünk túrázni, megtanítom az önvédelemre és ahogyan a kislányom mosolyától még az ég is kiderül.

Ennek ellenére valamilyen szinten szeretnék egy sikeres karriert felépíteni, főként kutatás-fejlesztés terén. Van néhány ötletem, de a pénzhiány miatt lehet, hogy még az egyetem közelébe se jutok el!!!

Nem akarok ünnepelt sztárrá válni, abszolút taszítanak a 'celebek' és a magukat megjátszó, mindenkivel bájolgó 'sztárok'. Mégsem szeretnék egy átlagos életet, ahol a legnagyobb kihívás a hajnal 4 órai felkelés és a nap végigrobotolása! Már nem a feudális időkben élünk!!!

A jövőt tekintve két dolgon vacillálok:

1. mivel békés megyei vagyok és az ország ezen része rendkívül el van hanyagolva (pl. nincs autópályánk), szeretnék ez ellen tenni, ide vonzani az embereket, iskolákat létrehozni, színvonalat teremteni.

2. mivel Magyarországon a tehetséget pénzben mérik sok esetben, ezért lehet, hogy keresek egy országot, ahol majd megbecsülik az eszemet és néhány éven belül haza költözök világot látott emberként. Ekkor jönne újra az 1. terv, csak akkor már "valakiként" mondanám, mert így csak egy kis 20 éves 'hülyegyerek' vagyok.

2013. ápr. 26. 06:39
 4/4 anonim ***** válasza:

A leírásod alapján nem látszol hülyegyereknek. Az emberek 99%-a nem gondolkozik el ilyesmin 20 évesen.

Csak arra van szükség, hogy tűzz ki célokat (egyre nagyobbakat), majd lépésről lépésre valósítsd meg őket. Az fontos, hogy a célok ne legyenek se túl könnyűek, se túl nehezek. Az előbbi esetben nem tölt el elégedettséggel, az utóbbi pedig sok kínlódással jár. Menj egyetemre.

Ha "nagy" dolgokban akarsz részt venni, akkor rendszeresen vizsgáld a trendeket, hogy merrefelé tart a világ ipari, gazdasági, műszaki, egészségügyi, környezetvédelmi, stb. szempontból. Ha találsz valamit, ami érdekel, akkor próbáld meg kitalálni, hogy annak milyen pozitív kimenetele lehetne 5-10-20-30 év múlva, és arrafelé orientálódj, akkor később majd elmondhatod, hogy részt vettél benne.

Persze néha nem könnyű szem előtt tartani az ilyen célokat, például amikor azt látod, hogy sokaknak a minél több pénz megszerzése az egyetlen célja, és az, hogy másokat minél jobban lehúzzanak.

2013. ápr. 26. 07:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!