Hogyan tudnám megváltoztatni a hozzáállásomat magamhoz? 19/L
Egyszerűen nem szeretek a saját bőrömben lenni. Egy részről nem vagyok megelégedve a külsőmmel, másrészről a személyiségem se a legmegnyerőbb: rettentően ostobának és butának érzem magamat másokhoz képest. Tényleg volt már olyan, hogy ültem a tanteremben és azon járt az eszem, hogy az osztálytársaim mennyivel jobbak nálam úgy mindenben (5 éves gimibe járok). Bizonyított tény, hogy a logikám pocsék és a dolgok lassan jutnak el az agyamig, mostanában még a memóriám is megromlott, egyszerűen minden kihullik az agyamból, ami azért is gáz, mert 3 hét múlva érettségiznek kéne. Mivel viszont a jegyeim nagy átlagban jók mindenkinek elvárásai vannak velem szemben, és ezt teljesen kikészít, mert tudom, hogy nem vagyok képes megfelelni nekik, mert közelébe se érek annak a képnek, amit elképzelnek magukba engem.
Mostanában kételyekkel vagyok tele, mert ideges vagyok az érettségi miatt, mert félek, hogy nem fog sikerülni és nem vesznek fel sehova sem, ahová akarnám. Nekem a tanuláson kívül nincs semmi, amit fel tudnék mutatni, még akkor is, ha csak seggelek, mert egyébként hülye vagyok, mint a segg és tehetségtelen. Édesanyám azt szokta mondani, ha elhiszem, hogy sikerülni fog és bízok magamban, akkor nem lesz semmi gond. Csak az a gond, hogy nem tudok bízni magamban, mert tisztában vagyok az inkompetenciámmal, hogy valódi érettségre még nem tettem szert és semmi vagyok a tankönyvek nélkül. Szóval valahogy el kéne hitetnem magammal, hogy képes vagyok rá! Azt tapasztaltam már, hogy igazán hülye emberek és rendelkeztek olyan önbizalommal, hogy átkecmeregtek a buktatókon. Hogyan tudnék egy kis önbizalmat szerezni, hogy legyen eredménye az eddigi életemnek, mert én már jó előre eldöntöttem, hogy ha nem sikerülnek a vizsgáim, akkor inkább felkötöm magamat, mert minden amit eddig tettem értelmét veszti.
Eddig ki jutott el, a szomszéd Erzsi néni?
Te jutottál!
És az érettségi könnyű.
Tudom, mert én (sajnos) akkoriban olyan helyzetben voltam, hogy leszartam az egészet magasról, még meg sem borotválkoztam a szóbelik előtt, 8 db tételem volt kidolgozva összesen!
és simán átmentem, 3,5 átlaggal.
Sőt, 3 osztályból összesen 4 ember bukott, de ők tényleg a legalja voltak.
Valaki sikeresen beléd verte (szülők?), hogy aki nem a legszebb, legokosabb, legjobb, az már csak selejt.
Kinek az elvárásait teljesíted?
Anyádét, apádét?
Hogy legyen mivel dicsekedniük, mert különben nem fognak büszkék lenni rád?
Ilyen önző (lehet, nem tudom) a szeretetük?
Szóval finoman éreztetik veled az ELVÁRÁSOKAT!
Tehát az van, amire gondoltam...
persze, a módszerek egész kifinomultak, biztos okos szüleid vannak.
De ez nem változtat a tényeken, hogy folyamatosan rombolják az önbizalmadat, és önző módon elvárásaik vannak, nem tartják tiszteletben az életedet, ők akarják irányítani, és nem akarják, hogy önálló légy, felnőtt, és független, mert nem lesz kitől elszívni a sikerélményeket.
De nagyon ügyesen játszmáznak veled, ez meglepő, nem szoktak ilyen kifinomult módszereket alkalmazni, inkább csak szidnak, meg ilyenek, de ez is ugyanaz.
Csak észre kell venned az apró jeleket, hogyan befolyásolnak, és irányítanak, ez nehéz lesz, de ennyi idősen már lassan nem szólhatnak bele, mit teszel, csak ha hagyod.
"mégis csak a szüleim, akiknek meg kell adnom, ami jár nekik"
ajjaj...
nekik jár????
ők csináltak, ők akartak, nekik a voltál a felelősségük, hogy neveljenek, és életet adjanak...
És most visszakérik? Ez komoly?
És sikerült elhitetni veled, hogy jár nekik, amit adtak?
Te tehetsz róla, hogy itt vagy? Kétlem.
Ha megcsináltak, akkor kutya kötelességük felnevelni, majd "szabadon engedni"!
Nem sértésből, de te nagyon befolyásolható vagy, ha boldog szeretnél lenni, ne add az életed a szüleid kezébe, mert akkor kihasználnak, bábu maradsz, akivel játszanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!