Mikortól vesztette el a karácsony a varázsát számodra? Vagy még mindig sikerült megőrizni az érzést?
Egyetértek a többséggel. Nálam is elmúlt a varázs, ki tudja miért. Talán az időjárás, talán a válság, talán mert idősebb lettem, talán mert csak pár ág jelképezi mostanában a karácsonyfát. De elmúlt.
Ezt a karácsonyt, ha minden jól megy, Németországban töltöm, hátha ott más egy kicsit. :)
Utálom a karácsonyt. Kétszínűség, képmutatás, álszentség az egész.
És amúgy is 3 éve folyamatosan valaki elcseszte a téli szünetem, így már szinte előre találgatok, hogy idén mi fog kisülni belőle.
Pedig régen nagyon szerettem a hangulatát. De már olyan 5 éves korom óta tudom, hogy nem a Jézuska hozza az ajándékot. Az én nagy katolikus, hívő nagymamám kb egy világot döntött össze bennem, mikor elmondta karácsony estéjén.
képmutatás, álszentség, nekem is ezek jutottak eszembe. kb nekem is gyerekkorom végétől veszítette el a varázsát. akkor még szüleim is jóban voltak. most meg megy a jópofi a rokonok előtt, akikkel csak karácsonykor találkozunk, hogy de jó, szeretet béke stb.
nah meg a költekezés, a sorban állás, rohangálás, idegesség stb. én is úgy vagyok vele, hogy csak legyen már vége. pedig nekem a születésnapom is akkor van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!