Szakácsként végeztem tavaly és elég sok helyen voltam már próbanapon nem sok sikerrel. Kevés a tapasztalat meg ilyenek Már kivagyok idegileg, lehet hogy nem nekem való ez a szakma?
Lehet hogy másképp kellene elindulni. Először kezd kisebb dolgokkal. De komolyan. Egyik szakács ismerősöm úgy indult el, hogy a Mekiben kezdett, utána pizzaszakács volt.
Ha kitartasz, így tudsz szép lassan egyre jobb munkákat találni! Egyre több tapasztalatod is lesz és közben nem kell null forintból otthon malmozni.
Szia, nekem sok vendéglátós ismerősöm van. Mi konkrétan a problémád? Elmész próbanapra és utána nem hívnak fel?
Mert általában, ami a szakácsokkal a probléma szokott lenni:
- végzettség ide vagy oda, marhára hülye, nem tud főzni, alapvető dolgokkal nincs tisztában
- nulla ízlése van, nem tud szépen tálalni, csak odaba..ssza az ételt a tányérra valami kis gagyi zölddel megszórva
- túl sok pénzt kér (az átlag szakács fizu 10 ezer/nap manapság sok helyen)
- nem vagy szimpatikus a többi dolgozónak (nem szeretik például, ha valaki elsőre túl sokat pofázik, előadja magát, közben a tudása nulla, nem próbál meg alkalmazkodni a többiekhez, nem tiszteli az idősebbeket stb.)
Szóval gyakorolj egy kis önkritikát, komolyan szállj magadba és gondold végig, hogy jó szakember vagy-e? Jó ételeket főzöl? Szépen tálalsz?
a szakács szakma viszonylag jó dolog, bár mostanában mindenki tücsökszakos aki nem mérnök, vagy politikus.
szeritem csak 1 normális munkahely kéne neked,de ilyen mnapság nincs, mert van helyetted 100 másik tapasztaltabb, aki kevesebbért elvállalja, így nem foglalkoznak veled. mostanában nem a pályakezdők világa van ebebn az országban.
Köszi Mindenkinek
Kedves 3.ik válaszoló: Igazából a tapasztalattal van gondom hogy kevés nem főzök rosszízűen nem pofázok vissza tálalni nem sokat tálaltam de szerintem menne egyszerűen csak sok mindenbe kéne még fejlődnöm és szeretném ha hagynának picit érvényesülni.És elvileg 3 hónap lenne a próbaidő.De ezek meg egy nap alatt eldöntik hogy miújság,pedig új környezethez új emberekhez új konyhához idő kell míg belerázódik az ember nem beszélve arról hogy ahány hely annyi étlap...
Köszi szépen bumbi :) megpróbálom.
Csak ugye ott meg az a hátrány hogy nem is adnak annyi pénzt :S
Hát persze, kevesebbet adnak, de valahol el kell kezdeni. Én speciel fél évig csak konyhasegédként dolgoztam, utána nem volt baj azzal, hogy szakácsnak felvegyenek.
És inkább keress fél évig kevesebbet, mint fél évig semmit:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!