Ez egy átmeneti időszak nálam? Ti is voltatok így az élettel?
ha nektek volt, hogy/mikor/mivel lett vége? ha nem, akkor én miért vagyok ilyen? régen nem voltam. 15/f vagyok, kb fél éve vettem észre: állandóan a földet bámulom, hogyha sétálok valakivel, ő(k) néz rám miközben beszél, én el sem veszem a tekintetem a földről.. hiába próbálok odafigyelni rá, nem megy. sokan bunkónak,flegmának gondolnak ez miatt. továbbá úgy vagyok mindennel hogy:
-csak ezt az órát éljem túl..
-csak ezt a napot éljem túl..
-csak ezt a hetet éljem túl..
-csak ezt a hónapot éljem túl..
majd csak jobb lesz...emiatt a gondolkodásom miatt van alapja annak is, hogy néha elbambulok és látom magamat előttem, miközben állok a mindenben, elmosódott minden, és úgy repül az idő felettem, hogy képtelen vagyok tenni bármit is. a túlélésért küzdök, holott anyagilag sem állunk olyan rosszul, vannak barátaim.. a koncentrációm, energiám is nagyon kevés, mindig lemaradok sok mindenről mert nem tudok figyelni hogy mi történik. min változtassak hogy újra a régi önmagam legyek, vagy csak kicsit jobban felpörögjek és ott tudjak lenni az életemben?
hm.. ja, velem is volt ilyen, még 4-5 éve.. bár most is van is van ilyen, 19 éves létemre :)
akkor még az volt a helyzet, hogy nem volt semmi életcélom, és semmi sem volt ami örömet hozott volna az életembe, kivéve amikor apával voltam, 2 hetente hétvégén :)
Most, hogy már nála lakok, és már van életcélom, meg járok edzeni is, ahol van 1 jó haverom, így megint más a helyzet.
Szerintem ne azzal foglalkozz ami a múltban történt, azzal inkább este foglalkozz, mielőtt aludni mész, nappal ezeket tedd félre... bár nem tudom hogy mi van a háttérben, de lehet valami családi ügy, vagy ilyesmi.. akár tudat alatt is...
én is hasonló gondokkal küszködök. elvileg ez minden kamasz életében bekövetkezik a ,,depresszív" korszak. Pedig aztán nekem sincs okom szomorúnak lenni. Vannak barátaim, pénzem, rendezett családi háttér áll mögöttem, a suliban is egy nagyon jó közeg fogad. Csak hát ennek a depressziónak megvannak a káros hatásai. kihat a viselkedésemre, tanulmányi eredményemre stb.
Mostanában eljárok kondizni, mellette versenyszerűen focizok és hobbi szinten boxolok. Ezek azok a dolgok amik segítenek és lekötik az időmet. javaslom te is próbáld meg lekötni valamivel, anyudékkal meg próbáld ezt az egészet megbeszélni, biztosan megpróbálnak majd segíteni.
Kitartást! 15 F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!