Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek ez sznobság?

Szerintetek ez sznobság?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok. Szinte csak klasszikus zenét hallgatok, klasszikus irodalmat olvasok,nem nézek amerikai filmeket,

nem tudok trágár szavakat kiejteni a számon, nem tudok menszeszről és egyéb intim témákról beszélni,

csak az elegáns (öltönyös) pasik tetszenek,

nem tudom elviselni a kortársaimat, akaratlanul is lenézem magamban őket, és elvagyok szállva magamtól, hogy mennyivel értelmesebb vagyok náluk, vagy legalábbis annak érzem magam. Nem tehetek róla, soha nem mondanám ezt meg nekik, de így érzem.

Pedig viselkedésem alapvetően szerény, de ízlésem, gondolkodásom tényleg elég fura a koromhoz képest. Ezt szégyellem is, mert kicsit sznobságnak tartom és ki nem állhatom a kis önjelölt meg nem értett zseni vagyok taknyosokat, de egyben büszke is vagyok rá.

2013. febr. 10. 02:28
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Úgy látom, te korodnál érettebben gondolkodsz, más az értékrended mint a kortársaidnak, ezért nem érted, hogy őket miért nem érdekli egy komoly témával foglalkozó klasszikus film. Egyszerűen nem értek meg rá. Ők még a vámpíros, zombis kategóriánál tartanak, mert ez van úgymond -minden ledegradálás nélkül- az ő szintjükön. Felnőtt testbe zárt gyerekek, akiknek még szükségük van a fantázia világára. Bocsásd ezt meg nekik. Talán, ha idősebb korosztállyal próbálnál barátkozni, ott megtalálnád az identitásodnak leginkább megfelelő partnert. Nyilván a mostani 16-20 éves korosztály számára első a szórakozás; buli, ital, drog, felelőtlen szex, stb, nem pedig a szellemi fejlődés igénye,pláne nem alázat és tisztelet. Ebben a korban valahol mindannyian azt gondoljuk, hogy miénk a világ és mindent szabadon megtehetünk következmények nélkül, eltiprunk másokat az önös érdek miatt...persze, hogy ilyenkor a legkevésbé sem érdekel a tisztelet, az alázat! Mivel ez a korszak legtöbb fiatalt érinti, ezért érezheted a tinédzsereket sekélyesnek, önzőnek és rossz indulatúnak. Eljön majd az az idő, amikor megérnek ők is arra, hogy felhagyjanak a kicsinyes játszmákkal, mint a kibeszélés, gúnyolódás. Ezért nem szabad őket lenézni, inkább sajnálni. Gondolj csak bele, az az ember aki mást bánt, vagy szid, az mindig a saját gyengeségeit próbálja elfedni. Bocsásd meg neki ezt is. :)
2013. márc. 19. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!