Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért ilyenek velem az emberek?

Miért ilyenek velem az emberek?

Figyelt kérdés

Bocsánat, ha egy kicsit hosszú lesz, de most eléggé magam alatt vagyok. :(

Pár hónapja járok egy bizonyos helyre tanulni,(tanfolyam) úgy éreztem elég jól ki jövök a többiekkel, mindig mindenkivel kedves vagyok, sosem vagyok bunkó,inkább sajnos túlságosan is jóindulatú. Gyakorlaton is mindig próbálom kihozni magamból a maximumot. Ma reggel viszont amikor bementem sikerült meghallanom ahogy nem éppen kevés ember rólam beszél, nem túl szép hangnemben. :( Nem szeretném részletezni, nehogy magukra ismerjenek, de keményen elbeszélgettek a magánéletemről(holott semmit sem tudnak rólam), kigúnyoltak minden tekintetben és lehülyéztek. (Mondván, hogy én mindig a leghülyébb tanulókkal jövök ki a legjobban, biztos mert én is olyan sík hülye vagyok.)

Ezután nagy nehezen odamentem közéjük és elhallgattak. Szerintem nem tudták, hogy hallottam mindent, de megpróbáltam úgy tenni mint ha semmi se történt volna, szóval nem viselkedtem furcsán, de belül nagyon fájt. :( Az volt a legrosszabb, hogy utána ugyan úgy színészkedtek előttem, mint ha nem lenne velem semmi bajuk.

Mi lehet a baj velem?

Eszembe jutott az is, hogy már a gimiben is ez volt, sokan utáltak, csak a puszta létezésem miatt, pedig én soha semmi rosszat nem tettem senkinek, még csak egy rossz szavam sem volt senkire. Mindig csak 1-2 emberrel sikerült nagyon jól kijönnöm, akikért tűzbe tenném a kezem a mai napig is.

Mi lehet a gond? Tudom, hogy egy kicsit félénk vagyok, nehezen kapcsolódok be beszélgetésekbe, de próbálom leküzdeni(több-kevesebb sikerrel), de amikor ilyen csalódások érnek..... :( Mit tehetnék?

2013. febr. 7. 12:13
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
ez lemaradt: 20/L
2013. febr. 7. 12:16
 2/14 anonim ***** válasza:
Ha ki akarnak beszélni, akkor úgyis kibeszélnek. Találnak rá okot bármikor, ha nem a visszafogottságod miatt, akkor a hajszíned vagy az írásképed okán. Vannak, akik halálra unják az életüket, ezért kényszeresen keresniük kell valamit, amin csámcsoghatnak, szóval ne magadat okold. Viszont ne akarj nekik mindenáron megfelelni, azokkal légy kedves, akik rászolgálnak.
2013. febr. 7. 17:13
 3/14 anonim ***** válasza:
51%
az a baj veled hogy naiv vagy. sajnos ez a hozománya kedvességnek. sokan letagadják, de tény, hogy a bunkóknak nagyobb a tekintélyük. ennyi.
2013. febr. 7. 21:47
 4/14 A kérdező kommentje:
köszönöm, hogy válaszoltatok! Aranyosak vagytok! Csak nehéz erről magamat meggyőznöm, hogy csak azért piszkálnak,mert nincs jobb dolguk. Ez a mai, ez sok volt :( Az a baj, hogy nem 1-2 emberről van szó... Pár ember kivételével szinte az egész csoport ott volt, köztük az ott dolgozók is (összesen 7-8 ember kb) És mindannyian rajtam röhögtek... Olyan dolgokat találtak ki rólam, hogy csak lestem... Pedig sokakat közülük a barátaimnak tekintettem és a dolgozókkal sem volt semmi bajom. Szóval ez azért elgondolkoztatott, hogy ennyi ember(majdnem az egész csoport) nem kedvel... bár lehet ez nem is kifejezés. Eszméletlen szarul érint még 4 hónapig közéjük kell járnom.. De lehet, hogy csak én vagyok túl érzékeny, másról pedig lepereg? De szerintem egy átlagos emberrel ilyen nem fordul elő.:(
2013. febr. 7. 22:53
 5/14 anonim ***** válasza:
0%

lehet hogy rászolgáltál, nem tudhatjuk, de az biztos, hogy ha "barátokat" szereztél ott, akkor jó kis támadási lehetőségeket kínáltál fel nekik. de mivel naiv vagy, ha még 5x megismétlődne, legalább 4x elkövetnéd ugyanezt a hibát. remélem eléggé pokollá teszik az életed, hogy észhez térj 1 alkalomtól is.

és bármilyen meglepő ezt jóindulattal értem. ez a világ nem a gyengéknek meg a kedveseknek való.

2013. febr. 8. 11:18
 6/14 A kérdező kommentje:
Nem teljesen értem ezt a logikát... Ha bunkó módon viselkednék mivel lenne jobb? Személyiségemből eredően ezt egyelőre el sem tudom képzelni. De amúgy is! Miért akarjam ugyanazt vissza adni az embereknek, amit ők adnak? Miért viselkednék én is ilyen primitíven? Azt tanácsolod, hogy olvadjak be közéjük? Hát inkább, szerintem megemésztem magam, de akkor sem süllyedek le ide. Nem mindenki érdemli ezt meg.. :(
2013. febr. 8. 11:25
 7/14 anonim ***** válasza:
0%
mindegy mit mondok, úgyse értenéd még, és képtelen is vagy véghezvinni. vagy elfogadod, hogy folyton ezt fogják csinálni veled, vagy nyafogsz tovább. más valós opció nincs. úgyis pofára kell esned még párszor, hogy rájöjj.
2013. febr. 8. 21:54
 8/14 anonim válasza:

Az 51%-os válaszolóval nem teljesen értek egyet.

A bunkóknak van tekintélyük, ez kifacsart módon igaz, sokan erőt, és bátorságot társítanak hozzá.

Valójában gyengék, így kompenzálják, ha máshonnan (valami szituációból) vesztesen kerültek ki. Ez csak egy maszk, így leplezik gyávaságukat, mint ahogy a sarokba szorított állat is támad.

Kedves kérdező: Nincs veled semmi baj, inkább velük. (Hasonló vagyok, megadom mindenkinek a kellő tiszteletet, szerencsére csak kevesen taplóznak velem 3-4%)

Biztos megfigyelted már, hogy a kutyák az egyik embert jobban megugatják, mint a másikat. Valami irritálja őket, nem tetszik a szaguk. Ez (is) lehet gond, van rajtad valami, ami zavarja őket. A legtöbb ember képes elnyomni ezt az ösztönt, (van másnál is olyan, hogy nem szimpatikus a másik) és inkább megismeri a másikat, általában kellemesen csalódik.

Ami érdekes, hogy látszólag próbálnak Neked megfelelni (utána ugyanúgy színészkedtek előttem). Innen is látszik, hogy gyávák, ha ennyire fontos milyennek látszanak a szemedben.

Vagy aki vagy, Téged így kell elfogadni. Próbálj meg az ismeretség elején (még csak néhány hónapja jársz oda)kissé egyensúlyozni. Nyitott is légy és távolságtartó, kedves is légy, de ne túlságosan. Add meg a tiszteletet mindenkinek, de aki nem viszonozza alkalmazhatsz szankciókat.

Ja, és üdv a XXI. században, a sok sz@r szemét sz@r alak korában. :(

2013. febr. 9. 12:33
 9/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm válaszod, kedves utolsó! :) Egy kicsit sikerült megnyugtatnod és tényleg van valami, abban amit írsz, ha így végig gondolom. A legnagyobb szájú nő, még büszke is rá, hogy milyen bunkó. Sokszor sztorizgat másokról, vendégekről, tanulókról, akik minden esetben egy "nullák, retardáltak, nagyképűek, álszentek" stb. De emellet összetűzése igazából, soha sincs senkivel sem és a vendégekkel is mindig kedves. Alig várja hogy elmenjenek és elmondhassa a véleményét másoknak.

Eddig még bele sem gondoltam, hogy talán mindenkiről ilyen rossz véleménnyel van, aki épp nem tartózkodik a közelében. De a többiek viselkedése is elég érdekes, ha mindig csak bólogatnak neki, meg rákontráznak, hogy mennyire igaza van. Valóban gyávák lehetnek és inkább önmagukkal nincsenek megelégedve, talán ezért helyeznek mindenkit a létrán maguk alá, hogy nagyobbnak és értékesebbnek hihessék, illetve mutathassák magukat.

2013. febr. 9. 13:27
 10/14 anonim válasza:
51%

Igazából nem tudom mi lenne a helyes döntés.

Amikor a közeledben van, gúnyosan néz rád, kissé lekezelően beszél? Vagy ő is színészkedik?

Ezek szerint van egy szép kis "csordája".

Valahogy le kellene győznöd a "vezérnőstényt", persze csak akkor, ha összetűzésbe kerültök, és természetesen szigorúan intelligens módszerekkel. Vagy ha hallasz még 1X ilyen sustorgást, odamész (kis késleltetéssel) és megköszönöd, hogy ennyire tisztel és ilyen jó csoporttársak vagytok (majd egy magabiztos mosoly zárásképp).

Amúgy nekem (ez a nevezett 3-4%)a szemembe szokták mondani az okosságaikat (pl. egy etnikumbeli, hogy "nem tetszik a pofád"), vagy a hátam mögött sziszegni (hülye, nulla, azt hiszi kemény...). Mondjuk Ti nők vagytok, ott inkább a pletyka a verbális agresszió, nem a sértegetés.

Legyél határozott, magabiztos (ezt elég nehéz megszerezni, ha valaki alapból nem az, de lehetséges) és higgadt (ez utóbbi fog menni)

Egyébként ő a nagyképű és álszent. Az intelligenciájáról nem írok semmit: A) Nem ismerem. B) Ahogy így leírtad, nem tűnik elmekórtani esetnek.

2013. febr. 9. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!