Női informatikus?

Figyelt kérdés

Gáz, ha lány létemre informatikus szeretnék lenni? Mármint, még sosem találkoztam női informatikussal... Egyáltalán van ilyen? Lehetek az? o__O

16/L

2013. febr. 5. 17:20
 1/8 anonim ***** válasza:
72%
Legjobb informatika tanáraim mind nők voltak, de szerintem sima informatikusként is megállnád a helyed.
2013. febr. 5. 17:47
 2/8 anonim ***** válasza:
72%
Vannak, kevesen, de vannak. Én már találkoztam velük. :)
2013. febr. 5. 18:11
 3/8 anonim ***** válasza:
72%
Hogyne lenne! Nyugodtan válaszd ezt a pályát!
2013. febr. 5. 19:55
 4/8 anonim ***** válasza:

Mihez értesz? Mert az, hogy lehetsz-e az, édeskevés. Informatikai ágazatokba sok tapasztalat, tanulás, matematikai tudás, logika kell.

Az, hogy lány vagy, nem fog megakadályozni a munkaszerzésben a mai világban. Ha értesz a munkádhoz, megvannak a megfelelő papírok, és így nem kapsz munkát, akkor férfiként se kapnál.

2013. febr. 5. 22:55
 5/8 anonim ***** válasza:
78%

Kevesebben, de vannak.

Kisebb arányban: programozó, fejlesztő, software architect, rendszergazda.

Férfiakkal egyenlő arányban: üzleti tanácsadó, KAM

2013. febr. 6. 02:47
 6/8 anonim ***** válasza:

Egyik barátnőm közgazdász és programozó. Programozásban nem egy kiemelkedő munkatárs, de azért tud egyet s mást. :)

Öcsém osztályfőnöke a középiskolában informatikus, informatika tanárnő.

2013. febr. 6. 11:24
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :D

#4 Szeretem az informatikát és a matekkal sincs bajom. A csoportból a kettő közül én vagyok az egyik, aki kitűnő infóból. (Matekkal nem állok így, de nem vagyok olyan rossz...) Szóval szerintem a hozzáértéssel nem lesz majd probléma... ^^

2013. febr. 12. 17:42
 8/8 anonim válasza:
Én is programozó vagyok nő létemre, lassan végzek az egyetemen, munkám is van. Én nem tartom annyira különlegesnek, vagyunk azért még páran :D De a tudást nem a jegy tükrözi, gyakorolj sokat, tanulj meg több nyelvet is, objektum orientáltan programozz, mert azt gimiben nem tanítják! Sok sikert hozzá!
2013. okt. 23. 10:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!